Soluţii multe cu procurori puţini, la Parchetul Galaţi

Soluţii multe cu procurori puţini, la Parchetul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din cele 1.232 de dosare rezolvate în primul trimestru al anului în curs de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi pe segmentul de activitate privind supravegherea cercetărilor penale efectuate de organele de poliţie, 93 au fost soluţionate prin rechizitoriu. S-a  dispus, totodată, trimiterea în judecată a 123 de inculpaţi, din care 19 în stare de arest preventiv.

E de reţinut în acelaşi timp, că din totalul cauzelor, 105 au fost soluţionate peste termenul de şase luni de la prima sesizare. Procentul de operativitate în acest sector fiind de 91,47 la sută.

Într-o singură cauză s-a dispus infirmarea soluţiei, redeschiderea şi reluarea urmăririi penale. Au fost infirmate patru soluţii de neînceperea urmăririi penale (NUP); nu s-a înregistrat nicio cauză de restituire de către instanţă la procuror şi nu au fost cazuri de arestaţi netrimişi în judecată.

S-a înregistrat doar o achitare cu aplicarea art.18 indice 1 Cod penal şi o singură achitare pe fond.

În aceeaşi perioadă au fost restituite la Poliţie - pentru continuarea cercetărilor - 22 de dosare.

În primele trei luni din 2009, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi au fost soluţionate şi 316 plângeri şi au fost primite în audienţă 482 de persoane. 81 din acestea au fost primite la conducerea unităţii de parchet.

Citit 966 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.