Topul criminalilor din 2013: Gălăţenii de la ţară ocupă primul loc

Topul criminalilor din 2013: Gălăţenii de la ţară ocupă primul loc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aproape trei sferturi din omorurile înregistrate anul trecut în judeţul Galaţi au fost comise în mediul rural, din cauza unor conflicte spontane favorizate de consumul de alcool


Mediul rural pare să fie matca celor mai sângeroase fapte dacă ar fi să ne luăm după statisticile Poliţiei gălăţene, care totalizează pentru anul abia încheiat o situaţie nu prea roz. Cea mai mare parte a crimelor anului 2013 s-au petrecut la ţară, majoritatea având drept autori şi victime persoane cu un nivel scăzut de educaţie, fără ocupaţie şi deseori influenţate de alcool.

"Infracţiunile de omor constatate şi soluţionate au crescut de la 20 la 22, aproximativ un sfert dintre acestea (27 la sută) fiind comise în localităţile din mediul urban, iar restul în mediul rural. Două omoruri au avut ca mobil gelozia, iar celelalte 20 au fost comise ca urmare a unor conflicte spontane", se arată în raportul de evaluare a activităţii IPJ Galaţi pentru anul 2013.

Un trend ascendent au cunoscut şi tentativele de omor, numărul faptelor de acest gen crescând de la 26 la 39. Cele mai multe agresiuni de acest gen au fost comise noaptea (23), tot atâtea fapte fiind raportate în mediul rural.

De trei ori mai mulţi copii violaţi

În perioada de referinţă, 18 copii cu vârste mai mici de 15 ani au intrat în categoria minorilor abonaţi la consiliere psihologică după ce au căzut victime violatorilor. Cifra este una îngrijorătoare, fiind de trei ori mai mare decât cea raportată în anul 2012, când şase copii au fost victime ale unor astfel de infracţiuni. În aceeaşi tendinţă se înscriu şi violurile între majori, care au crescut de la 22 la 32, faptele de act sexual cu un minor (27), corupţia sexuală (8) sau incestul (6).

Muncă pentru prinderea autorilor

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul IPJ Galaţi au fost sesizaţi de 11.029 de ori în cursul anului trecut, numărul înregistrat fiind doar cu puţin mai mic faţă de cel din 2012. Aproape un sfert din numărul faptelor sesizate (3.665) au fost cu autori necunoscuţi.

Citit 4074 ori Ultima modificare Vineri, 24 Ianuarie 2014 09:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.