Topul criminalilor din 2013: Gălăţenii de la ţară ocupă primul loc

Topul criminalilor din 2013: Gălăţenii de la ţară ocupă primul loc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Aproape trei sferturi din omorurile înregistrate anul trecut în judeţul Galaţi au fost comise în mediul rural, din cauza unor conflicte spontane favorizate de consumul de alcool


Mediul rural pare să fie matca celor mai sângeroase fapte dacă ar fi să ne luăm după statisticile Poliţiei gălăţene, care totalizează pentru anul abia încheiat o situaţie nu prea roz. Cea mai mare parte a crimelor anului 2013 s-au petrecut la ţară, majoritatea având drept autori şi victime persoane cu un nivel scăzut de educaţie, fără ocupaţie şi deseori influenţate de alcool.
"Infracţiunile de omor constatate şi soluţionate au crescut de la 20 la 22, aproximativ un sfert dintre acestea (27 la sută) fiind comise în localităţile din mediul urban, iar restul în mediul rural. Două omoruri au avut ca mobil gelozia, iar celelalte 20 au fost comise ca urmare a unor conflicte spontane", se arată în raportul de evaluare a activităţii IPJ Galaţi pentru anul 2013.
Un trend ascendent au cunoscut şi tentativele de omor, numărul faptelor de acest gen crescând de la 26 la 39. Cele mai multe agresiuni de acest gen au fost comise noaptea (23), tot atâtea fapte fiind raportate în mediul rural.

De trei ori mai mulţi copii violaţi

În perioada de referinţă, 18 copii cu vârste mai mici de 15 ani au intrat în categoria minorilor abonaţi la consiliere psihologică după ce au căzut victime violatorilor. Cifra este una îngrijorătoare, fiind de trei ori mai mare decât cea raportată în anul 2012, când şase copii au fost victime ale unor astfel de infracţiuni. În aceeaşi tendinţă se înscriu şi violurile între majori, care au crescut de la 22 la 32, faptele de act sexual cu un minor (27), corupţia sexuală (8) sau incestul (6).

Muncă pentru prinderea autorilor

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul IPJ Galaţi au fost sesizaţi de 11.029 de ori în cursul anului trecut, numărul înregistrat fiind doar cu puţin mai mic faţă de cel din 2012. Aproape un sfert din numărul faptelor sesizate (3.665) au fost cu autori necunoscuţi.

Citit 3946 ori Ultima modificare Vineri, 24 Ianuarie 2014 09:18

4 comentarii

 • postat de cristina
  Duminică, 26 Ianuarie 2014 22:05
  84.117.42.***
  Astia de la tara in special tineretul din judetul galati sunt niste betivani notorii, se imbata, asculta manele, fura , apoi pe fondul injuraturilor si consumului de alcoole se bat si se omoara si sunt razbunatori ca marlanii astia nu stiu multa carte, fiecare are cutit la el. in discoteci se cearta mai ales de la femei ca cica ei sunt stapanii lor. Orasul e mai educat ca au ceva scoala si s-a mai civilizat dar astia de la tara vai de capul lor de inculti needucati si betivani criminali. in general vorbesc...sunt si tarani educati si care isi vad de treaba lor si de munca.
  1
  0
  Raportează
 • postat de INC
  Vineri, 24 Ianuarie 2014 15:21
  5.13.165.***
  Galaţenii de la ţară au săvârşit mai multe omoruri faţa de gălăţenii de la oraşe. Cred că aşa trebuie înţeles articolul. Nu e vorba că gălăţenii ar fi pe primul loc pe ţară.
  0
  2
  Raportează
 • postat de Johnescu
  Vineri, 24 Ianuarie 2014 11:10
  188.27.129.***
  Topul criminalilor...cine e pe 1, 2 sau 3?
  Galatenii de la tara ocupa primul loc..ok, dar cine e pe locul doi? E top pe tara, regiune, judet?

  Am cautat si eu o sursa, tot ce-am gasit e http://gl.politiaromana.ro/index.php?act=submenus&descriere=info_pub, si ultima evaluare a activitatii e cea pt anul 2012.
  Articol scris pt vizualizari, sau pe bune? 483 vizualizari pana la ora 11...merita?
  0
  4
  Raportează
 • postat de R.Ama
  Vineri, 24 Ianuarie 2014 08:43
  5.13.216.***
  mai ama, aia care-au semnat acel apel s-au transformat in "jurnalistii lui basescu", sau "toti oamenii presedintelui", dupa cum bine ii cataloga site-ul Cotidianul. Ar fi fost o onoare din partea acelor ziaristi daca ar fi semnat o petitie impotriva abuzurilor politicienilor impotriva presei, in special ceea ce a facut tovarasul presedinte basescu traian la adresa unui coleg de-al lor care a dezvaluit afacerile murdare ale familiei sale cu rusii de la gazprom. toti acei ziaristi semnatari s-au solidarizat cu hotul si nu cu cei care il desconspira. De fapt este o lista a rusinii pe care s-au trecut singuri iar multi ziaristi au facut-o asa, pentru ca e "trendy" sa fii pe o lista facuta de gds. Am vazut ca au semnat lista si doi ziaristi de la viata libera, anca melinte si marius tuca. ma intreb daca au facut-o sincer sau daca s-au lasat pacaliti. daca au facut-o sincer inseamna ca ori sunt rau intentionati, ori sunt mituiti. in mod normal toti acei ziaristi care au semnat lista ar trebui sa renunte la profesia de jurnalist; solidarizare cu hotul.
  1
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.