Dosare mari duse la Bucureşti/ Asasinatele teribile ale Galaţiului, la judecata Curţii Supreme

Dosare mari duse la Bucureşti/ Asasinatele teribile ale Galaţiului, la judecata Curţii Supreme
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Crimele teribile ale Galaţiului au ajuns la judecata Înaltei Curţi. Dosarul asasinării lui Chiaburu, dar şi cel al taximetristului Valentin Andrieş îşi aşteaptă acum deciziile, după ce alte două instanţe gălăţene au soluţionat dosarele într-un mod nu foarte comod pentru inculpaţi. Aceştia s-au ales cu pedepse grele pentru ceea ce au făcut.

Moartea lui Chiaburu

În primul caz, au fost găsiţi vinovaţi de moartea lui Marcel Nicolau, zis Chiaburu, Aurel Stănescu, Valeriu Stănescu, Costel Stănescu şi Toader Vilson. Cei patru au fost condamnaţi de Tribunalul Galaţi la câte 18 ani de puşcărie fiecare, iar Curtea a schimbat decizia doar în ceea ce-l priveşte pe Toader Vilson, care a primit nouă ani de închisoare, ceilalţi rămânând cu câte 18 ani. Toţi au atacat decizia la Înalta Curte, unde, de curând, li s-au prelungit mandatele de arestare. Cei patru sunt acuzaţi că în decembrie 2010 l-au asasinat pe Chiaburu, fapta petrecându-se în Restaurantul Chinezesc din Galaţi.

Taximetristul aruncat de viu în fântână

Celălalt omor, la fel de teribil, a fost comis de Gelu Chiriac şi Costache Guzgă, care au fost condamnaţi la detenţie pe viaţă de către magistraţii Tribunalului. Curtea de Apel a păstrat decizia doar pentru Chiriac, modificând-o pe cea a lui Guzgă, care are de făcut 28 de ani de carceră. Ambii au atacat decizia la Înalta Curte, care, deocamdată, le-a prelungit mandatele de arestare, urmând să decidă dacă păstrează sau nu soluţia Curţii de Apel. Cei doi au fost acuzaţi de omor deosebit de grav, pentru modalitatea în care au comis asasinatul. Cei doi l-au ademenit pe Valentin Andrieş, în afara Galaţiului, sub pretexul unei curse pentru care urma să fie bine plătit. Procurorii Parchetului Tribunalului au stabilit că cei doi au rămas fără bani şi au plănuit să-i fure maşina lui Andrieş. Odată ce l-au scos din oraş, au reuşit să-l imobilizeze, legându-l de mâini şi de picioare cu o sârmă, după care l-au aruncat într-o fântână şi au stat pe loc până nu au mai auzit strigătele de disperare ale omului.

Practic ambele crime aşteaptă acum decizia unei singure instanţe pentru ca sentinţele inculpaţilor să devină definitive, condamnaţii aflând astfel cât au exact de stat după gratii.

Citit 2769 ori Ultima modificare Duminică, 09 Februarie 2014 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.