Fosta şefă de la Protecţia Copilului aşteaptă un verdict

Fosta şefă de la Protecţia Copilului aşteaptă un verdict
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe 20 martie, la Înalta Curte, magistraţii au programat să dea soluţia definitivă în procesul fostei şefe de la Protecţia Copilului, Marinela Dobrea.

Ea şi fiica ei au primit condamnări cu închisoare de la magistraţii Curţii de Apel. Tribunalul le-a dat tuturor inculpaţilor condamnări cu suspendare, mai puţin unuia, pe care l-a achitat, obligându-i pe toţi cei găsiţi vinovaţi să plătească instituţiei publice aproape 700.000 de lei, cât ar fi fost prejudiciul estimat de procurorii gălăţeni ai DNA. Curtea de Apel a stabilit ca Marinela Dobrea împreună cu alte două inculpate să facă închisoare, restul primind condamnări cu suspendare, păstrând şi achitarea decisă de Tribunal.

Cum procesul s-a desfăşurat, din 2010 şi până acum, sub auspiciile legii penale vechi, a apucat să intre la cea de-a treia instanţă, motiv pentru care sentinţa va deveni definitivă la Înalta Curte, dar va fi dată cu respectarea regulii de a li se aplica inculpaţilor legea penală cea mai favorabilă.

Procurorii DNA au stabilit că Dobrea şi alţi şapte inculpaţi ar fi atribuit contracte unor firme agreate şi că ar fi făcut achiziţii publice la preţuri mult mai mari decât cele care se practicau la nivelul anilor 2007-2009.

Citit 2040 ori Ultima modificare Vineri, 14 Martie 2014 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.