Mihai Stoica doreşte rejudecarea sa şi aplicarea legii mai favorabile

Mihai Stoica doreşte rejudecarea sa şi aplicarea legii mai favorabile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mihai Stoica, condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare în dosarul transferurilor, a cerut luni rejudecarea şi aplicarea legii penale mai favorabile în cazul său, dar instanţa Tribunalului Bucureşti a stabilit că solicitarea poate fi judecată ca o contestaţie în anulare.

Magistratul de la Tribunalul Bucureşti care a judecat cererea formulată de avocatul lui Mihai Stoica a decis să schimbe încadrarea juridică a cererii de aplicare a legii mai favorabile, susţinând că aceasta întruneşte toate condiţiile unei contestaţii în anulare.

După reîncadrarea cererii, instanţa a rămas în pronunţare în ce priveşte competenţa judecării cauzei, urmând să stabilească dacă fi analizată de Tribunalul Bucureşti sau de Curtea de Apel.

Avocata lui Mihai Stoica a spus în faţa instanţei că există dovezi care arată că faptele de care a fost acuzat Mihai Stoica s-au prescris.

În timpul judecării cauzei, Mihai Stoica a stat în boxa acuzaţilor şi nu a făcut nicio declaraţie, el spunând doar că susţine în totalitate pledoaria avocatei sale.

În cazul contestaţiei în anulare, avocaţii lui Mihai Stoica susţin că în sentinţa din dosarul transferurilor de jucători a fost încălcată egalitatea de tratament din Constituţie, pentru că trei dintre cei opt inculpaţi au fost condamnaţi în baza vechiului Cod penal, iar ceilalţi conform noului cod.

 

Citit 1482 ori Ultima modificare Luni, 17 Martie 2014 13:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.