La Curtea de Apel/ Amânare în dosarul care l-ar putea ajuta pe Boldea

La Curtea de Apel/ Amânare în dosarul care l-ar putea ajuta pe Boldea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul afaceristului Marin Nicolae, magistraţii Curţii de Apel au dat un al patrulea termen de judecată. Marin este unul dintre protagoniştii dosarului de corupţie denunţat de fostul parlamentar Mihail Boldea. Acesta a reclamat la DNA că, în schimbul a 400.000 de lei, Marin urma să intervină la DIICOT, pentru a nu se mai cere prelungirea mandatului său de arestare.

În dosar a fost implicat şi Daniel Troacă, un fost cadru militar, arestat pentru proxenetism, care a fost în aceeaşi celulă cu fostul deputat de Galaţi. Troacă a ales să-şi recunoască fapta aşa acum au prezentat-o procurorii DNA şi a fost condamnat definitiv.

Marin Nicolae a preferat calea unui proces obişnuit, susţinând că nu este vinovat, şi a fost condamnat la opt luni cu suspendare. A urmat calea contestaţiei la Curtea de Apel, unde decizia va rămâne definitivă, dar unde judecata nu a început.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla pe 4 aprilie, cazul fiind interesant şi dintr-un alt punct de vedere. De regulă, denunţătorii pot cere înjumătăţirea condamnărilor din alte procese, dacă reclamaţia lor s-a materializat într-un dosar penal, cum este şi cazul lui Boldea.

Şi mai interesant este că procurorii DIICOT care l-au trimis în judecată pe Mihail Boldea, lucrează la un alt dosar, cel al scandalului fostului procuror Mihaela Agheniţei, care a instrumentat acest caz denunţat de ex-parlamentar. Este de urmărit dacă "dosarul Agheniţei" îl va afecta pe cel al corupţiei de 400.000 de lei, care i-ar putea aduce lui Boldea înjumătăţirea pedepsei.

Citit 1727 ori Ultima modificare Vineri, 28 Martie 2014 16:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.