Surpriză la Curtea de Apel Braşov/ Dosarul "Aviasan", trimis la Curtea Supremă

Surpriză la Curtea de Apel Braşov/ Dosarul "Aviasan", trimis la Curtea Supremă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul "Aviasan", Curtea de Apel Braşov a pus în discuţie o excepţie legată de calitatea unei persoane, care ar îndreptăţi ca judecata să se facă la Înalta Curte. Ieri, 3 aprilie, pe ultima sută de metri a împlinirii celor 60 de zile de cameră preliminară, unde totul se judecă în secret, magistratul care a avut dosarul pe masa de lucru a decis să admită această excepţie, drept pentru care a declinat cauza la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia este definitivă. Informaţia ne-a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Braşov, judecătorul Mirela Şerban.

Reamintim că dosarul "Aviasan" a fost instrumentat de procurorii DNA Galaţi şi îi are ca inculpaţi pe fostul deputat Mihail Boldea, pe fostul prim procuror al Parchetului Judecătoriei, Costache Roşca, pe afaceriştii Mircea Marosy, Valentina Cojocaru şi Matei Oprea, precum şi pe Ionel Mihăilă. DNA i-a acuzat pe aceştia că s-au asociat cu scopul de a lua un teren de circa 40 de hectare, pe care era amplasată baza Aviasan. Prejudiciul estimat de procurori se ridică la suma de 22 milioane de euro.

Singurul om a cărui calitate putea duce dosarul "Aviasan" la Curtea Supremă este Mihail Boldea, care a fost deputat în Parlamentul României. Rămâne de văzut acum cât timp va dura trimiterea efectivă a dosarului de la Curtea de Apel Braşov către Curtea Supremă, deoarece decizia magistraţilor braşoveni trebuie motivată. De asemenea, va fi interesant de văzut cât va sta dosarul la Înalta Curte şi dacă nu cumva şi cei de acolo vor decide că judecata nu este de competenţa lor, având în vedere că Boldea nu mai este parlamentar.

Citit 2953 ori Ultima modificare Joi, 03 Aprilie 2014 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.