Procesul şefului ITM, Ionel Petrea, se va judeca abia în iunie

Procesul şefului ITM, Ionel Petrea, se va judeca abia în iunie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Actualul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Ionel Petrea, a mai primit un termen de judecată, pentru 17 iunie, dată până la care Ministerul Muncii ar trebui să depună mai multe înscrisuri.

Reamintim că Petrea se judecă de aproape un an cu ministerul care l-a concediat din postul pe care acum îl deţine ca urmare a unei decizii judecătoreşti. În aprilie 2013, Ionel Petrea a contestat ordinul prin care a fost destituit. În acţiunea judecătorească a solicitat mai multe lucruri, printre care suspendarea actului administrativ, anularea acestuia şi acordarea de daune materiale şi morale în cuantum de 15.000 de lei pentru prejudiciul ce i-ar fi fost adus prin concediere. Tribunalul Galaţi a suspendat ordinul, decizia rezistând şi la Curtea de Apel, motiv pentru care Petrea şi-a reluat fotoliul de inspector şef.

La acest moment, Tribunalul judecă toate celelalte solicitări care au rămas fără răspuns şi anume anularea ordinului, care i-ar aduce postul în mod definitiv actualului şef al ITM, dar şi despăgubirile pe care le-a solicitat minsterului. Miza acestui proces rămâne totuşi ocuparea unui post de conducere într-o instituţie importantă a Ministerului Muncii.

Un lucru pe care l-am remarcat este faptul că, de la momentul când s-a reluat judecata la Tribunal a celorlalte cereri, s-au dat termene foarte lungi. Astfel, primul termen s-a dat din ianuarie în aprilie, cel de-al doilea din aprilie în iunie, lună care precede vacanţa judecătorească, a cărei durată este de două luni.

Citit 1733 ori Ultima modificare Marți, 15 Aprilie 2014 11:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.