Condamnare definitivă: 52 de ani de puşcărie pentru crima de la Ancora

Condamnare definitivă: 52 de ani de puşcărie pentru crima de la Ancora
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Curtea de Apel Galaţi a pus punct dosarului crimei de la Ancora, comisă în vara anului trecut. Magistraţii au micşorat pedepsele inculpaţilor şi au decis ca aceştia să plătească alocaţia de întreţinere a copilei celui mort până când aceasta va împlini 18 ani. Chiar şi aşa, cei cinci au însumat condamnări de 52 de ani de carceră.

Anghel Pătraşcu, Manole Pătraşcu, Marian Pătraşcu, Costel Pătraşcu şi Doru Munteanu au avut luna aceasta ultima şansă ca prin intermediul avocaţilor să capete condamnări mai mici şi le-au căpătat. În afară de Manole Pătraşcu, pe care Tribunalul l-a condamnat la 12 ani de închisoare, toţi ceilalţi au primit din partea acestei instanţe câte 14 ani de carceră. Poate de aici şi miza importantă a procesului pentru toţi cei implicaţi. Inculpaţii au ales să recunoască asasinatul aşa cum l-au prezentat procurorii în rechizitoriul lor. De regulă, este singura cale prin care inculpaţii au parte de o scădere cu o treime a condamnărilor. Acesta fiind şi motivul pentru care au atacat decizia la Curtea de Apel. Pe 8 aprilie, a fost ultimul termen de judecată în acest dosar, iar inculpaţii au spus, din boxă, că regretă ce s-a întâmplat, că ar da timpul înapoi şi că lasă totul în seama magistraţilor. Aceştia au decis zilele trecute astfel: pentru Anghel Pătraşcu au dat 12 ani de puşcărie, faţă de 14 cât avea, Marian Pătraşcu a primit zece ani de închisoare faţă de 14 ani, cât i-a dat Tribunalul, Doru Munteanu s-a ales cu o condamnare de zece ani, faţă de 14 cât i-a dat prima instanţă, Costel Pătraşcu va sta tot zece ani, faţă de 14 cât hotărâse Tribunalul, la fel şi Manole Pătraşcu, pentru care prima instanţă decisese că trebuie să fie încarcerat vreme de 12 ani. Ei trebuie să achite copilului daune de 100.000 de lei şi lunar până acesta va împlini vârsta majoratului o alocaţie de întreţinere.

În vara anului trecut, în Complexul Ancora, sub „ochii” camerelor de luat vederi, inculpaţii au comis o crimă. De la neînţelegeri mai vechi, cei din familia Pătraşcu l-au luat la bătaie pe Dumitru Oasenegre. Din cauza loviturilor loviturilor primite, omul a intrat în comă, a fost internat în spital, unde a decedat câteva zile mai târziu.

Citit 5103 ori Ultima modificare Luni, 14 Aprilie 2014 21:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.