Deşi greva a încetat, Transurb vrea ca protestul să fie declarat ilegal

Deşi greva a încetat, Transurb vrea ca protestul să fie declarat ilegal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul în care conducerea Transurb a cerut încetarea grevei şi declararea ilegală a acesteia, reprezentanţii salariaţilor au depus o întâmpinare prin care vor să se constate că acţiunea este inadmisibilă. La Tribunal, atât sindicaliştii, cât şi angajatorul au avocaţi care le reprezintă interesele.
Primii au arătat că greva spontană a încetat încă din 1 aprilie, la ora 19.00, astfel că, din punctul lor de vedere, nu ar mai exista obiectul procesului. De asemenea, avocaţii mai arată că salariaţii au fost daţi în judecată pentru că au făcut grevă, fără a se trece pe la mediere, procedură acum obligatorie. Sindicaliştii mai spun că acţiunea spontană care a avut loc pe 31 martie - 1 aprilie nu a fost iniţiată de ei, dar, în ciuda acestui aspect, în dimineaţa izbucnirii grevei, s-ar fi asigurat o treime din transportul public, aşa cum prevede legea.
La rândul său, pe 2 aprilie, conducerea Transurb a venit în instanţă cu o adresă prin care completează tabelul în care există deja 143 de grevişti daţi în judecată. Societatea de transport arată că, deşi greva a încetat, doreşte ca instanţa să constate caracterul ilegal al protestului.
Din acţiunile aflate la dosarul cauzei reiese că totul ar fi pornit de la diagramele transportului ce se efectua sâmbăta şi duminica. Sindicaliştii susţin că diagrama ar fi fost modificată unilateral, şoferii trezindu-se că autobuzele trebuiau să iasă pe trasee cu o ritmicitate de 60 - 80 de minute, lucru ce ar fi provocat mari nemulţumiri în rândul călătorilor şi ar fi dus la scandal între aceştia şi angajaţii Transurb.
Pentru a le oferi tuturor posibilitatea să studieze acţiunile adversarilor, Tribunalul a dat un termen de judecată, pentru 6 mai.

Citit 1504 ori Ultima modificare Luni, 21 Aprilie 2014 13:05

2 comentarii

 • postat de crystal
  Marți, 22 Aprilie 2014 14:06
  89.137.136.***
  managerul Transurb ar trebui declarat ilegal si incompetent.De altfel cineva sa sesizeze forurile europene sa vedem ce spun, sa o ia la puricat cum a intrat pe post si mai important cum de Transurb e in stare de faliment cu un pret la biletul de calatorie cu mult folosit peste alte tari din occident.Nu se salveaza o institutie de la faliment prin concedieri de soferi, casand active mobile si imobile ci doar se amana suferinta.Sunt firme in tara asta care s-au ridicat din cenusa cu ajutorul unor programe stricte create si sustinute de BERD.Ce si cate planuri de eficientizare + scheme de venituri alternative a propus madam inafara de anulari de trasee ?
  Asa manager , asa institutie. Oricine poate sta la caldurica in birou sa completeze rebus pe 100 de milioane pe luna si sa astepte o pleasca de la primarie ca sa mai functioneze institutia vreo 3 luni dar cati se implica in a face ceva si sa-si merite functia chiar daca au intrat prin pile?
  Traim intr-o tara condusa de incompetenti angajati prin nepotism si spaga.
  3
  10
  Raportează
 • postat de Cu fuiorul.....
  Marți, 22 Aprilie 2014 10:53
  5.13.235.***
  Deci respectăm numai ce legi vrem noi...șmecherii.Adică pe alea din care iese profit pe seama celor ce muncesc.
  Dacă muncitorul are tupeu să își ceară drepturile mai inventăm noi un articol într-o lege prin care să-i arătăm noi cine este stăpânul.Dar probabil conducătoarea vroia să mediați cu ea în sensul că ”grevă,grevă,dar nici un viol ceva....nimic de supt...”.
  1
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.