După 13 ani de proces, în "dosarul pierdut al lui Chiaburu", martorii sunt greu de găsit

După 13 ani de proces, în "dosarul pierdut al lui Chiaburu", martorii sunt greu de găsit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Avocaţii din "dosarul pierdut al lui Chiaburu" au insistat să fie audiaţi martorii, făcând ei înşişi rost de adresele unora dintre aceştia. Situaţia vine pe fondul celor 13 ani care au trecut de la comiterea faptelor, dar şi a numeroaselor drumuri pe care dosarul le-a făcut între instanţe sau între instanţe şi parchete. De curând, judecătorul a fost nevoit să mai dea un termen de judecată, pentru 16 mai, cei aşteptaţi să-şi spună punctul de vedere nefiind încă găsiţi.

Dosarul a ajuns pe masa de lucru a judecătorilor în 2002 şi a parcurs două cicluri de judecată, după care a ajuns la DIICOT Galaţi, care a reluat cercetarea, trimiţându-l instanţei anul trecut. Avocaţii au invocat tot felul de excepţii, care s-au discutat până la finele lui 2013, ajungând în ianuarie 2014 să primească un prim termen de judecată. De atunci, însă, se încearcă găsirea primilor trei martori ai acestei istorii petrecute acum 13 ani.

„Dosarul pierdut al lui Chiaburu” este de fapt povestea penală a lui Maricel Nicolau, zis Chiaburu, care a fost asasinat în decembrie 2011. Acela a fost momentul în care toată lumea şi-a amintit că acesta a avut, în anii 2001-2002, împreună cu alţi şapte prieteni, un dosar în care au fost acuzaţi de trafic de persoane şi de minori, pentru care unii au şi fost arestaţi. La debutul lui 2012, toată lumea s-a întrebat ce s-a întâmplat cu acel dosar. Un an mai târziu, cei şapte, printre care şi soţia lui Chiaburu, au fost trimişi în judecată pentru faptele comise în anii 2000.

Avocaţii inculpaţilor au adus în discuţie prescripţia care ar fi intervenit pentru câteva dintre fapte. Deocamdată, însă, judecătorul este în prima fază a cercetării, când îi caută pe martori, care fie s-au mutat, fie au plecat din ţară.

Citit 1097 ori Ultima modificare Duminică, 04 Mai 2014 11:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.