Adrian Năstase va sta mai mult la ÎNCHISOARE. Decizia este DEFINITIVĂ

Adrian Năstase va sta mai mult la ÎNCHISOARE. Decizia este DEFINITIVĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adrian Năstase va executa patru ani şi şase luni de închisoare, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a adăugat un spor la pedeapsa de patru ani, în urma contopirii condamnărilor primite de fostul premier în dosarele "Zambaccian" şi "Trofeul calităţii", decizia fiind definitivă.

În aceste condiţii, avocatul lui Adrian Năstase nu mai poate solicita liberarea condiţionată, aşa cum intenţiona să facă dacă fostul premier rămânea cu pedeapsa de patru ani.

Curtea de Apel a judecat marţi o contestaţie primită de la DNA, hotărând suplimentarea cu şase luni a pedepsei, potrivit mediafax.ro.

Adrian Năstase este acuzat că, în perioada 2002 - 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti.

În luna mai, Tribunalul Bucureşti a decis ca Adrian Năstase să execute patru ani de închisoare, fără a-i aplica un spor de pedeapsă, după ce DNA ceruse Curţii de Apel Bucureşti ca la pedeapsa de patru ani pe care o execută Adrian Năstase să se aplice un spor de un an.

Citit 2044 ori Ultima modificare Marți, 24 Iunie 2014 15:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.