Concluzia unui vieţaş: "Dacă atunci erau legile de azi, nu ajungeam la o astfel de condamnare"

Concluzia unui vieţaş: "Dacă atunci erau legile de azi, nu ajungeam la o astfel de condamnare"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Nu mi s-a ţinut cont de toate circumstanţele atenuante şi mi-au dat 99 de ani de puşcărie, din cauza unei erori judiciare“, aşa a strigat în sala de judecată Sorin Gavrilov, un tânăr tatuat pe faţă şi pe braţe, care are în jur de 35 de ani. Tânărul, care părea convins de ceea ce spune, este condamnat pentru un omor deosebit de grav comis cu sadism, în anul 2000, în Brăila şi le-a spus asta magistraţilor Curţii de Apel. Aceştia i-au judecat contestaţia împotriva deciziei Tribunalului Galaţi de a-i respinge aplicarea legii celei mai favorabile, prevăzută de noile reglementări penale. La rândul lor, cei de la Curte i-au respins acţiunea, soluţia fiind acum definitivă.

O căutare în presa brăileană a anului 2000 scoate la iveală omorul comis de cel care spune că va sta după gratii 99 de ani pentru o eroare judiciară. Sorin Gavrilov este ceea ce se numeşte un vieţaş, adică un condamnat pe viaţă. El a fost acuzat de anchetatori că a ucis o bătrână în vârstă de 80 de ani. Cumplitul asasinat a fost săvârşit pe 1 ianuarie 2000. Victima era o fostă profesoară, despe care Gavrilov aflase că ar avea o pensie frumoasă. Femeia a decedat după ce a încasat pumni şi picioare, dar şi o lovitură în cap. Gavrilov a lăsat-o într-o baltă de sânge, după ce i-a luat 150 de lei, un televizor, o vioară veche şi o verighetă. Bătrâna a fost găsită de-abia după câteva zile. Avea capul zdrobit, gâtul rupt şi coastele fracturate.

"Dintr-o simplă tâlhărie, am ajuns unde-am ajuns. Unde-i sadismul? Dacă era sadism, îi dădeam în cap cu tăişul sabiei, nu cu mânerul. Dacă atunci erau legile de azi, nu ajungeam la o astfel de condamnare", şi-a încheiat Gavrilov „pledoaria”, trăgând o concluzie alarmantă pentru întreaga societate, care te face să te întrebi dacă sunt legile de azi mai blânde decât cele din trecut?

Citit 2910 ori Ultima modificare Luni, 28 Iulie 2014 17:16

3 comentarii

 • postat de X
  Marți, 29 Iulie 2014 15:13
  213.233.96.***
  PEDEAPSA CU MOARTEA - este o chestie relativa care sincer are multe taisuri....DAR munca in folosul celor MULTI care ii asigura DE MANCARE si ACOPERIS deasupra capului, nu trebuia niciodata abolita. Ok ai drepturi, esti om (teoretic), dar trebuie sa platesti pentru ce societatea iti ofera.PUSCARIA NU E GRATUITA!!! Pusi la munca la proiectele pe care tara asta le are de executat, autostrazi, sosele, cai ferate si atunci dragii mei o sa observam ca o sa le fie frica sa mearga la puscarie la toti tiganii pardon romii, acum NU EXISTA FIRCA de PUSCARIE, de ce poate face societatea impotriva unora care comit tot felul de probleme.
  0
  5
  Raportează
 • postat de costin
  Marți, 29 Iulie 2014 10:57
  86.124.201.***
  Sa ma iertati dragi cititori , dar eu nu am inteles rostul acestui editorial ...! Nu stiu daca intereseaza pe cineva ce gandeste dupa gratii ( unde ii este locul pe vecie ) un criminal cu mult tupeu de nesimtit ! ... Dupa ce a ucis , pentru 150 lei ( apropo , la munca s-o fi gandit vreodata sa mearga ?) , raman de-a dreptul stupefiat de gandirea lui ca "nu s-au luat in considerare circumstante atenuante " ...auzi tu ! Pacat ... mare pacat ... ca am abolit pedeapsa cu moartea ...! Am devenit prea blanzi ...
  0
  13
  Raportează
 • postat de ariciul
  Marți, 29 Iulie 2014 08:07
  79.116.97.***
  si ar trebui sa ne fie mila de animalu asta?ori treaba legii e sa fie blanda?imi pare cu regret drajii mosului,dar locul lor este la ocna,la taiat sare,sa nu mai gandeasca ca ;pentru o talharie,uite unde am ajuns,ganditi-va ca oricare a-ti fi pus, in fata lui ,in propria casa,are o singura solutie;care pe care.el a cautat o victima sigura.o BABA.si a omorat-o.daca era o copila, a oricaruia dintre noi?daca era oricare dintre noi?ce hal de gandire,si justificari pentru viata unui om.
  0
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.