Concluzia unui vieţaş: "Dacă atunci erau legile de azi, nu ajungeam la o astfel de condamnare"

Concluzia unui vieţaş: "Dacă atunci erau legile de azi, nu ajungeam la o astfel de condamnare"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Nu mi s-a ţinut cont de toate circumstanţele atenuante şi mi-au dat 99 de ani de puşcărie, din cauza unei erori judiciare“, aşa a strigat în sala de judecată Sorin Gavrilov, un tânăr tatuat pe faţă şi pe braţe, care are în jur de 35 de ani. Tânărul, care părea convins de ceea ce spune, este condamnat pentru un omor deosebit de grav comis cu sadism, în anul 2000, în Brăila şi le-a spus asta magistraţilor Curţii de Apel. Aceştia i-au judecat contestaţia împotriva deciziei Tribunalului Galaţi de a-i respinge aplicarea legii celei mai favorabile, prevăzută de noile reglementări penale. La rândul lor, cei de la Curte i-au respins acţiunea, soluţia fiind acum definitivă.

O căutare în presa brăileană a anului 2000 scoate la iveală omorul comis de cel care spune că va sta după gratii 99 de ani pentru o eroare judiciară. Sorin Gavrilov este ceea ce se numeşte un vieţaş, adică un condamnat pe viaţă. El a fost acuzat de anchetatori că a ucis o bătrână în vârstă de 80 de ani. Cumplitul asasinat a fost săvârşit pe 1 ianuarie 2000. Victima era o fostă profesoară, despe care Gavrilov aflase că ar avea o pensie frumoasă. Femeia a decedat după ce a încasat pumni şi picioare, dar şi o lovitură în cap. Gavrilov a lăsat-o într-o baltă de sânge, după ce i-a luat 150 de lei, un televizor, o vioară veche şi o verighetă. Bătrâna a fost găsită de-abia după câteva zile. Avea capul zdrobit, gâtul rupt şi coastele fracturate.

"Dintr-o simplă tâlhărie, am ajuns unde-am ajuns. Unde-i sadismul? Dacă era sadism, îi dădeam în cap cu tăişul sabiei, nu cu mânerul. Dacă atunci erau legile de azi, nu ajungeam la o astfel de condamnare", şi-a încheiat Gavrilov „pledoaria”, trăgând o concluzie alarmantă pentru întreaga societate, care te face să te întrebi dacă sunt legile de azi mai blânde decât cele din trecut?

Citit 2985 ori Ultima modificare Luni, 28 Iulie 2014 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.