INFRACTORI GĂLĂŢENI căutaţi de INTERPOL în toată lumea (FOTO)

INFRACTORI GĂLĂŢENI căutaţi de INTERPOL în toată lumea (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mai multe persoane din Galaţi, condamnate sau suspecte de comiterea unor infracţiuni deosebit de grave, au reuşit să-şi facă pierdute urmele


Jafuri armate, sechestrări sau atentate grave la viaţa unor persoane le-au adus câtorva indivizi din Galaţi statutul de infractori deosebit de periculoşi şi mandate care ar fi trebuit să îi trimită pentru mulţi ani după gratii. Cu condamnări în spate sau doar cu ameninţarea unor procese grele, aceştia au dispărut în ceaţă, ceea ce le-a atras şi statutul de urmăriţi internaţional. Iată o scurtă listă a infractorilor născuţi în Galaţi sau care au comis nelegiuiri grave pe raza judeţului nostru, făcută publică de Interpol, precum şi istoricul faptelor pentru care sunt căutaţi.

Jaf de 400.000 de euro cu un pistol de jucărie

Mario-Cristian Bădilă are în prezent 23 de ani, este originar din Cernavodă şi este unul dintre autorii unui jaf foarte grav comis în 2011 la Independenţa. Tânărul a primit cea mai grea condamnare din grupul de şapte autori, de 11 ani şi jumătate de închisoare, fiind găsit vinovat de atacul asupra locuinţei familiei Mâţă, atac în care au fost folosite pistoale, cagule şi acte de violenţă extremă.

În cadrul procesului, finalizat cu condamnări cuprinse între 8 ani şi 4 luni şi 11 ani şi jumătate, procurorii au susţinut că Nicu Răducanu, zis „Cucu”, şi Anton Ivanciu, zis „Toni”, ştiau că familia Mâţă avea bani în casă. Ei ar fi mers la Cernavodă, de unde i‑au luat pe Ionuţ Topârceanu, Mario Cristian Bădilă şi Eduard Tudose, pe care i‑au dus la Independenţa, unde au pus la cale jaful. Pistoalele de jucărie, cagulele şi mănuşile au completat „scena jafului”.

O parte au năvălit în casă, i‑au lovit şi ţintuit la pământ pe cei care se aflau în imobil, au luat din şifonier borseta cu euro şi au plecat. Tribunalul Galaţi a decis ca banii, despre care victimele susţineau că au fost obţinuţi din comerţul cu jaluzele şi un credit bancar, să fie restituiţi în solidar de condamnaţi.

Mario Cristian Bădilă, despre care judecătorii au decis că a contribuit cel mai mult la comiterea jafului, a dispărut însă înainte să fie dus în penitenciar, el fiind dat în urmărire internaţională. Bădilă are 1,82 metri, circa 65 de kilograme, părul negru şi ochii căpui.

Măcelar la „Făr` di griji”

Fosta cârciumă pe locul căreia este acum un magazin de saltele, celebră în urmă cu câţiva ani ca loc de distracţie, dar şi de dispute pentru „băieţii răi” din Micro 17 şi împrejurimi, a fost scena unui conflict extrem de sângeros, în care o gaşcă numeroasă, de 16 indivizi, a măcelărit cu săbii şi cuţite doi tineri: Gachi Grigore Adrian şi Popa George Ionuţ. Conflictul, materializat într-un dosar penal la care anchetatorii au lucrat ani de zile, s-a lăsat cu condamnări grele pentru majoritatea celor implicaţi, în condiţiile în care printre membrii grupului s-au aflat şi şase tineri care la momentul respectiv încă nu împliniseră 18 ani.

Rând pe rând, condamnaţii au ajuns după gratii, unul singur mai aflându-se la acest moment în libertate. Este vorba despre Marian Cornea, găsit vinovat de tentativă la infracţiunile de omor calificat şi omor deosebit de grav şi condamnat la 7 ani şi 8 luni de închisoare.

Considerat ca fiind un individ extrem de periculos, un apropiat al grupării „Iacoblevilor” din Micro 17, Cornea are acum 33 de ani şi este dat în urmărire internaţională. Există zvonuri că perimetrul de acţiune al acestuia s-ar limita între graniţele ţării, fiind chiar văzut de mai multe ori în municipiul Galaţi în ultima jumătate de an. Potrivit informaţiilor publicate de Interpol, Marian Cornea are 1,71 m înălţime şi ochii căprui.

Hoţ în Suedia, ţepar în România

Cristian Smărăndoiu este un gălăţean care acum are 34 de ani şi care şi-a făcut debutul infracţional în Suedia, pe când avea 22 de ani. Găsit vinovat de furt calificat şi tăinuire de către Judecătoria Orebro, a fost condamnat atunci la şase luni închisoare. Pedeapsa blândă, cel puţin după criteriile româneşti, se pare că nu l-a educat pe gălăţeanul care, odată întors în ţară, s-a apucat „serios” de treabă.

În numele unei societăţi comerciale cu răspundere limitată, Smărăndoiu s-a apucat să facă negoţ cu diverse firme din ţară, afaceri profitabile numai pentru el, iar pentru ceilalţi, extrem de păguboase. A cumpărat mărfuri, a închiriat utilaje şi a plătit cu diverse instrumente bancare, dar care nu aveau acoperite în conturile firmei reprezentate de Smărăndoiu, ajungându-se în situaţia ca zece firme să se adreseze autorităţilor cu plângeri la adresa fostului partener de afaceri.

Toate sesizările s-au reunit într-un dosar ajuns pe masa Tribunalului Galaţi, care în noiembrie 2011 îl condamna pe Smărăndoiu la 10 ani de puşcărie pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi îl obliga la plata unor despăgubiri care totalizează peste 2,3 miliarde de lei. Cristian Smărăndoiu a spălat însă putina înainte ca mandatul de executare să fie pus în aplicare, fiind dat ulterior în urmărire internaţională.

Florea şi Dincă, tâlharii de la Movileni

Conti Florea (20 ani) şi Marian Dincă (25 ani) fac parte din categoria urmăriţilor în cazul cărora justiţia nu şi-a spus încă ultimul cuvânt. Cei doi gălăţeni sunt suspectaţi că alături de un al treilea, Molnar Dincă, ar fi pus la cale şi executat un jaf în localitatea Movileni, în februarie 2011. Atunci au intrat în casa soţilor Săndiţa şi Mihăiţă Potrivitu şi au luat 160.000 de lei şi bijuterii de aur şi argint.

Procurorii au reţinut că Marian Dincă, zis “Paică”, Conti Florea, zis “Culin”, şi Molnar Dincă, zis “Orient”, au intrat în casă în jurul orei 2,45, folosind una dintre uşile imobilului, care, deşi era închisă, nu era şi încuiată. Cei trei aveau feţele acoperite cu cagule, purtau mănuşi şi şi-au imobilizat victimele folosind mai multe role de scotch. Cei doi soţi au fost în plus terorizaţi de atacatori, odată prin loviturile primite pentru a spune unde ţineau valorile, dar şi din cauza focurilor de armă pe care aceştia le-au tras în curtea casei pentru intimidare. Până ca anchetatorii să strângă suficiente probe cât să îi identifice, cei trei au fugit din ţară. Magistraţii eu emis mandate de arestare în lipsă pentru Conti Florea şi Marian Dincă, aceştia fiind daţi în urmărire internaţională prin Interpol.

În imagini:

1. Bădilă Mario Cristian

2. Cornea Marian

3. Dincă Marian

4. Florea Conti

5. Smărăndoiu Cristian

Citit 10349 ori Ultima modificare Marți, 26 August 2014 09:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.