Sorin Roşca Stănescu şi Sorin Pantiş, CONDAMNĂRI la ÎNCHISOARE CU EXECUTARE în dosarul Rompetrol

Sorin Roşca Stănescu şi Sorin Pantiş, CONDAMNĂRI la ÎNCHISOARE CU EXECUTARE în dosarul Rompetrol
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, marţi, în dosarul Rompetrol, pe senatorul Sorin Roşca Stănescu la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare şi pe fostul ministru Sorin Pantiş la doi ani şi opt luni de închisoare, tot cu executare, informează MEDIAFAX.

Instanţa a dispus condamnarea lui Sorin Roşca Stănescu la un an de închisoare pentru utilizare de informaţii privilegiate şi la doi ani de închisoare pentru constituire a unui grup infracţional organizat. În urma contopirii pedepselor, cea mai grea dintre acestea a fost sporită cu patru luni, urmând ca senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu să execute doi ani şi patru luni de închisoare.

Fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru complicitate la manipularea pieţei de capital şi tot doi ani pentru constituire a unui grup infracţional organizat. Pedeapsa a fost sporită cu opt luni, Pantiş urmând să execute doi ani şi opt luni.

În cazul lui Dinu Patriciu, instanţa a constatat încetarea procesului penal, ca urmare a decesului acestuia. Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au lăsat nesoluţionată partea civilă legată de Patriciu.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, inculpaţii din dosarul Rompetrol condamnaţi la pedepse cu închisoarea urmând să fie încarceraţi.

Citit 1130 ori Ultima modificare Marți, 07 Octombrie 2014 16:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.