Undă verde pentru JUSTIŢIE: Ce DEMNITARI au rămas FĂRĂ IMUNITATE

Undă verde pentru JUSTIŢIE: Ce DEMNITARI au rămas FĂRĂ IMUNITATE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zi plină, marţi, pentru ambele camere ale Parlamentului României. Pe de-o parte, plenul Camerei Deputaţilor a respins proiectul de lege privind amnistia şi graţierea şi a încuviinţat arestarea preventivă în cazul a trei deputaţi: Ion Diniţă, Ioan Adam şi Mircea Roşca. În Senat, a fost aprobată cererea de începere a urmăririi penale a foştilor miniştri Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, în vreme ce Akos Mora (PNL) şi-a dat demia, evitând, astfel, un vot pentru încetarea mandatului de senator.

Deputaţii Mircea Roşca, Ion Diniţă şi Ioan Adam pot fi arestaţi preventiv, după ce colegii lor au votat ridicarea imunităţii parlamentare. La Senat, Comisia Jurdică a aprobat cererea de începere a urmării penale a foştilor miniştri, actuali parlamentari, Ecaterina Andronescu, respectiv Şerban Mihăilescu, în timp ce liberalul Akos Mora, declarat incompatibil de Înalta Curte, a demisionat, relatează gandul.info.

Citit 1283 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Noiembrie 2014 16:57

3 comentarii

 • postat de DNAT
  Joi, 20 Noiembrie 2014 09:03
  193.230.156.***
  CU DAN NICA??????????????????VIPERA CARE A DITRUS GALATIUL.
  0
  1
  Raportează
 • postat de adiilie
  Joi, 20 Noiembrie 2014 08:32
  79.116.96.***
  cu paslaru cum ramane?
  0
  1
  Raportează
 • postat de crystal
  Miercuri, 19 Noiembrie 2014 18:01
  95.77.107.***
  romanii au aratat in strada ca se poate o schimbare. E randul celor din politica si a presedintelui acum sa arate si ei ca se poate. Azi, dar in special ieri o zi istorica , parlamentarii si-au meritat salariul.
  La scurt timp dupa mitingurile din strada si votare au izbucnit proteste si in Italia, Ungaria, mai nou Grecia ,toti condamnand coruptia, nivelul scazut de trai si taxele mari. Posibil sa fi urmat exemplul romanilor.
  In parlament pana le ridica imunitatea, pana le vine acasa citatia, toti acuzatii pot ascunde, distruge dovezi intre timp, suna complicii pentru un acord in declaratie.
  S-a pus problema la un moment dat de anulare a imunitatii parlamentare in general ,parlamentarii sa fie incadrati ca functionari.
  Astfel nu ar mai exista bariere de incetinire a anchetelor demarate in aceasta privinta si ar ajuta justitia si/sau DNA sa ridice pe cei ce au comis o fapta de coruptie, direct din pat impreuna cu o perchezitie instant , nemaiputand astfel ascunde/distruge dovezile intre timp. Ceva gen daca are 1kg de cocaina sa nu mai aiba timp sa il distruga, afirma un expert in combaterea crimei organizate si a coruptiei pentru digi24.
  1
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.