Primele ceferiştilor, de la Sf.Gheorghe la Sfântu’ Aşteaptă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi, 28 mai, la Tribunalul Galaţi va avea loc o nouă înfăţişare în cadrul procesului pe care sindicaliştii feroviari din cadrul CFR Mişcare-Comercial l-au deschis împotriva conducerii companiei. Miza o reprezintă prima de Ziua Feroviarului (sărbătorită în fiecare an de Sf.Gheorghe), pe care, conform liderului de sindicat gălăţean Viorel Istrate, compania n-a mai acordat-o de trei ani.

Valoarea primei a fost, în ultimii trei ani, de 450, 520 şi, respectiv, 570 de lei (toate sumele sunt impozabile). În cadrul Regionalei CFR Galaţi sunt 1.187 de sindicalişti de la Mişcare-Comercial care ar trebui să primească, numai pentru ultimul an, câte 570 de lei fiecare. Total: 676.590 de lei, numai pentru anul în curs.

Acest demers în justiţie nu a fost făcut numai de sindicaliştii din Mişcare-Comercial, ci de toate confederaţiile din CFR. Însă procesele se judecă la instanţe diferite şi sunt în stadii diferite. Şi nici chiar într-o singură confederaţie lucrurile nu sunt tocmai simple:

„Numai la Mişcare-Comercial, în Regionala Galaţi, avem membri de sindicat din opt judeţe. Joi, la Tribunalul Galaţi, se va judeca doar cazul celor care au domiciliul în Galaţi. Apoi ne mutăm la Brăila, după aia la Vrancea şi tot aşa…”, mai spune Viorel Istrate.

Citit 1741 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.