Tiber îl dă în judecată pe Mittal

Tiber îl dă în judecată pe Mittal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea sindicatului Solidaritatea s-a ţinut de cuvânt: la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi au fost înaintate plângeri penale împotriva managerilor combinatului de la Galaţi, dar şi a miliardarului indian Lakshmi Mittal, acţionar majoritar al ArcelorMittal.

Mai precis, liderul sindicatului Solidaritatea îi acuză pe Augustine Kochuparampil, directorul general al ArcelorMittal Galaţi, pe Ionel Borş, directorul executiv al direcţiei de resurse umane din Combinat, pe Anca Toader, managerul departamentului trezorerie şi pe Nicolae Covrig, directorul departamentului salarizare, dar şi pe managerul general al grupului care deţine combinatul de la Galaţi, Lakshmi Mittal, de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, încălcarea legii sindicatelor şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

"Am formulat aceste plângeri penale şi pentru fiecare în parte avem argumente şi sperăm ca răspunsul procurorilor să nu întârzie mai mult decât este cazul. Nu am depus aceste plângeri pentru ca ele să stea la dospit", ne-a declarat Gheorghe Tiber, liderul sindicatului Solidaritatea.

De această dată, acţiunea celor de la sindicat nu a rămas fără ecou din partea administraţiei Combinatului. Contactat, purtătorul de cuvânt al conducerii ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu, a comentat: „Respingem ferm toate acuzaţiile cuprinse în plângerile penale despre care am fost informaţi că ar fi fost depuse de către un reprezentant al unui sindicat de pe Platformă. O astfel de acţiune nu este constructivă, dat fiind faptul că sindicatele cunosc foarte bine dificultăţile cu care ne confruntăm în activitatea noastră,  în această perioadă de criză. Credem că în asemenea momente  ar trebui să conlucrăm pentru a asigura viitorul operaţiunilor şi al locurilor de muncă, în loc să irosim timp şi bani pe ameninţări lipsite de conţinut”. 

Furia plângerilor penale

Aşa cum anunţase la finele săptămânii trecute, Gheorghe Tiber a depus la Parchet şi o altă plângere penală, de data aceasta îndreptată împotriva foştilor tovarăşi de arme care acum s-au desprins într-o grupare care îl contestă.

Ilinca Diaconu, Florin Isac, Ioan Berigic şi Georgeta Teodor sunt acuzaţi de înşelăciune, falsificare de instrumente oficiale şi asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni. Mai precis, liderul Solidarităţii susţine că gruparea s-a autoproclamat reprezentantă a Solidarităţii, iar cei patru au semnat şi ştampilat documente, deşi sunt excluşi din sindicat.

Citit 2050 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.