Jaful de la Suceveni – în atenţia prefectului

Jaful de la Suceveni – în atenţia prefectului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Dosarul va ajunge în Justiţie în câteva zile, iar persoanele înşelate vor fi despăgubite”, a dat asigurări prefectul Claudiu Brânzan * Ieri ni s-a confirmat că sunt puşi sub acuzare şi mai mulţi funcţionari ai primăriei, care au facilitat obţinerea de adeverinţe false pentru giranţi *

Dezvăluirile „Vieţii libere” privind situaţia de la Suceveni - acolo unde peste 100 de oameni au fost jefuiţi de circa 6 miliarde de lei de către angajata unei bănci – au determinat numeroase reacţii, atât din partea cititorilor noştri, cât şi din partea autorităţilor. Însă, dacă cititorii doar îşi manifestă revolta faţă de o astfel de situaţie, autorităţile promit măsuri urgente.

Prefectul Claudiu Brânzan ne-a declarat joi că monitorizează cu atenţie cazul şi că a primit asigurări de la Poliţie că dosarul va ajunge în Justiţie în câteva zile. „Dosarul nu a trenat. Procedurile au durat mai mult din cauza numărului mare de păgubiţi şi a faptului că pentru fiecare a trebuit să se facă expertiză grafologică”, ne-a explicat prefectul.

Brânzan ne-a mai spus că în mod cert toţi cei păcăliţi vor fi despăgubiţi, prin executarea bunurilor făptuitoarei Gina Iancu şi prin atragerea răspunderii băncii. De asemenea, cei în numele cărora s-au făcut credite fictive nu vor avea de plătit nicio sumă.

„Aş dori să le transmit oamenilor de la Suceveni să stea liniştiţi, pentru că oamenii legii nu au lăsat cazul de izbelişte iar lucrurile vor fi rezolvate”, a mai declarat prefectul.

Tot în cursul zilei de ieri am mai aflat şi că în dosar vor fi puse sub acuzare şi o serie de funcţionari ai primăriei Suceveni (funcţionara de la Registrul Agricol, secretara Consiliului local şi casiera) care au facilitat obţinerea adeverinţelor fase pentru giranţi.

Citit 1914 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.