Câţi evazionişti, atâtea milioane de lei lipsă

Câţi evazionişti, atâtea milioane de lei lipsă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Buf de peste 7 milioane de lei dat bugetului de stat * Vinovaţi – 7 administratori de S.C.-uri din Iveşti şi Griviţa *

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înregistrat şapte dosare penale în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi utilizare cu rea-credinţă a creditului societăţii. Persoanele în cauză sunt administratorii a cinci societăţi comerciale din localitatea Iveşti, judeţul Galaţi şi a două societăţi comerciale din comuna Griviţa, judeţul Galaţi. Aceştia, în perioada 2007-2009, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale faţă de bugetul de stat, ascunzând veniturile obţinute din tranzacţiile comerciale desfăşurate.

Verificările au arătat că, în perioada menţionată, suspecţii au desfăşurat operaţiuni comerciale pe teritoriul României – achiziţii plus livrări de produse metalurgice obţinute din dezmembrări, recuperări de deşeuri de fier, în valoare totală de 25.123.843 lei din care TVA-ul era în valoare de 4.024.279 lei -, fără ca aceste tranzacţii să apară în contabilităţile societăţilor administrate de aceştia.

De asemenea, veniturile realizate nu au fost declarate organelor fiscale, prejudiciul estimativ cauzat bugetului de stat fiind de 7.400.000 lei. Totodată, s-a constatat că sumele de bani încasate de suspecţi prin viramente bancare, urmare a tranzacţiilor desfăşurate, au fost retrase integral de aceştia, în numerar, fiind folosite în interes personal.

Se continuă cercetările, împreună cu reprezentanţii Gărzii Financiare Galaţi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a făptuitorilor şi pentru recuperarea prejudiciului cauzat de aceştia.

Citit 1027 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.