Cinci lovituri de cuţit, la beţie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus trimiterea în judecată a încă unui cetăţean din judeţul nostru, care a încercat să rezolve cu cuţitul un diferend „de doi lei”.

De la procurorul Sorin Leau, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, am aflat că Gheorghiţă Ionel, în vârstă de 38 de ani, din Smârdan, este acuzat de comiterea infracţiunii de tentativă de omor calificat.

Fapta a fost comisă în seara zilei de 28 mai a.c.. Atunci, Gheorghiţă Ionel s-a deplasat la locuinţa lui Varnali Manolică din Smârdan unde, după ce a băut, s-a luat la ceartă cu Varnali Dumitru, fratele amfitrionului.

Harţa, favorizată  de consumul  de alcool, a degenerat în violenţă extremă. G.I. l-a lovit pe V.D. cu un cuţit cu lama lungă de 18 centimetri. A dat cu cuţitul de cinci ori, înfigându-l în spatele şi în braţul drept al victimei. Plăgile înţepat-tăiate au dus, prin sângerare,  la instalarea unui şoc hemoragic, punându-i victimei viaţa în primejdie. În fine, graţie intervenţiei chirurgicale la care a fost supus, Varnali Dumitru a scăpat cu viaţă.

În schimb, Gheorghiţă Ionel a fost reţinut pe data de 29 mai a.c., în aceeaşi zi pe numele lui fiind emis şi un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile. Şi-a recunoscut fapta, a regretat, dar nu va scăpa de judecată.

E pasibil, conform prevederii din Codul penal, de o pedeapsă cu închisoarea pe o perioadă cuprinsă între cinci şi zece ani de zile.

Citit 1087 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.