SECRETELE gălăţenilor arestaţi pentru FURTURI din conturi bancare. BANII erau retraşi din locaţii exotice

SECRETELE gălăţenilor arestaţi pentru FURTURI din conturi bancare. BANII erau retraşi din locaţii exotice
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Anchetatorii au stabilit că grupul din Galaţi acuzat de clonare de carduri şi furt din conturi bancare acţiona pe o rază extrem de extinsă, de la Atlantic la Pacific


Marius Bădros, Ionuţă Nelu Zaharia, Lucian Damaschin şi Marian Raţă au primit zilele trecute un verdict care îi trimite după gratii pentru următoarele 30 de zile, pentru că procurorii DIICOT şi ofiţerii de la Crimă Organizată susţin despre ei că ar fi artizanii unei inginerii financiare de pe urma cărora au obţinut, ilegal, sume uriaşe. Gălăţenii fac parte dintr-un grup de şapte persoane, împotriva cărora anchetatorii au strâns probe care îi incriminează pentru fapte de skimming - copierea ilegală a informaţiilor de pe cardurile bancare şi confecţionarea unor instrumente de retragere de numerar, care i-au ajutat să îşi însuşească sume în valută, mari şi deloc meritate.

Axa pe care acţionau cei şapte acuzaţi era una foarte extinsă, susţin surse din interiorul anchetei, şi excludea "clienţii" români şi băncile de aici. Gălăţenii îşi alegeau victimele din rândul cetăţenilor statelor bogate din vestul Europei, de genul Germaniei sau Franţei, ale căror date bancare şi le însuşeau şi le foloseau pentru confecţionarea de carduri. Odată ce făceau rost de informaţiile pe care le înscriau în carduri false, luau drumul Asiei pentru a scoate bani. "Alegeau bancomate din state asiatice, deoarece acolo ATM-urile nu sunt securizate şi nici nu există limită pentru retrageri. Chiar doi dintre cei patru suspecţi au fost reţinuţi pe Aeroportul "Henri Coandă" în timp ce se pregăteau să se îmbarce într-un avion ce avea ca destinaţie Taiwanul", ne-a precizat o sursă din cadrul anchetei.

Gălăţenii reţinuţi pe aeroport aveau asupra lor mai multe carduri, pe care urmau să le folosească pentru retragerea de numerar din bancomate din Taipei. Sumele obţinute astfel, retrase înainte ca anchetatorii să destructureze reţeaua, ar fi fost împărţite între membrii grupării. Până în prezent, cei care lucrează la acest caz nu au reuşit să identifica un prejudiciu, urmând ca prin cooperarea cu autorităţile din statele ai căror cetăţeni au fost jefuiţi să stabilească suma ce le poate fi imputată acuzaţilor. La momentul descinderilor care au avut loc la finele săptămânii trecute, poliţiştii au ridicat 10.000 de euro şi patru autoturisme de lux, despre care se bănuieşte că au fost cumpărate cu bani furaţi.

Citit 5424 ori Ultima modificare Marți, 19 Ianuarie 2016 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.