Omul de afaceri gălăţean GRUIA STOICA a scăpat de închisoare

Omul de afaceri gălăţean GRUIA STOICA a scăpat de închisoare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Acuzat că a trucat o licitaţie publică organizată de Complexul Energetic Oltenia, omul de afaceri gălăţean Gruia Stoica a scăpat de închisoare. Acesta a primit ca pedeapsă doi ani şi şase luni închisoare cu suspendare. Decizia a fost luată marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce magistraţii au admis apelul formulat de omul de afaceri împotriva sentinţei de la Curtea de Apel Ploieşti, unde fusese condamnat la patru ani închisoare cu executare.

În acelaşi dosar, magistraţii Curţii Supreme au decis să îi reducă pedeapsa şi avocatului Doru Boştină. Acesta s-a ales cu un an închisoare cu suspendare, în loc de trei ani cu executare cât primise la Curtea de Apel Ploieşti.

Judecătorii au decis şi faptul că cei doi trebuie să execute muncă în folosul comunităţii. Astfel, Gruia Stoica va avea de executat 90 de zile de muncă neremunerată fie la Direcţia de Asistenţă Educaţională, fie la Societatea Medicală ''Sfânta Cuvioasă Paraschiva'', ambele situate în oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, iar avocatul Doru Boştină va lucra fără bani pentru 60 de zile la Agenţia Naţională Antidrog - Centrul de Asistenţă Integrată în Adicţii ''Obregia'' sau la Centrul de Asistenţă Integrată în Adicţii, ambele din municipiul Bucureşti.

Decizia Instanţei Supreme este definitivă.

Citit 2160 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Februarie 2016 19:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.