Alt Mercedes furat, aceeaşi durere

Alt Mercedes furat, aceeaşi durere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Hoţii - suspecţi într-un dosar similar * Combinaţie infracţională în trei: un moldovean, un româno-moldovean şi un bulgaro-moldovean * Miza, un Mercedes Sprinter *

Zamoştean Gheorghe, cetăţean al Republicii Modova, a fost trimis în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. Este inculpat în cauză şi acuzat de furt calificat.

În acelaşi dosar, prin acelaşi rechizitoriu, sunt învinuiţi şi trimişi în judecată Gîrleanu Robert, cu dublă cetăţenie - română şi moldoveană şi  Pânzari Vladislav, care are tot dublă cetăţenie - bulgară şi moldoveană. Ultimii doi sunt acuzaţi de furt calificat şi, respectiv, de furt calificat şi de conducere a unui autoturism pe drumurile publice cu numere false de înmatriculare.

Gîrleanu Robert şi Pînzari Vladislav s-au întâlnit de mai multe ori, în perioada 2008-2009, în prezenţa lui Zamoştean Gheorghe. În după amiaza zilei 10 martie a.c., Pînzari Vladislav s-a dus la o benzinărie din Iaşi unde a stabilit prin telefon să se întâlnească cu Gîrleanu Robert, care era însoţit de Zamoştean Gheorghe.

Pînzari şi Gîrleanu au pus la cale furtul unui Mercedes din Galaţi, hold-up pentru împlinirea căruia aveau însă nevoie şi de ajutorul lui Zamoştean.

Cu Audi A6 la hoţii

Un Audi A6 cu care circula Pînzari Vladislav avea să fie maşina cu care cei trei au şi ajuns în acea seară în Galaţi, cam pe la miezul nopţii. Au făcut un mic popas la McDonald’s, dar, în cele din urmă, au ajuns în dreptul blocului G1 din Micro 19, strada Brăilei. Pînzari i-a cerut lui Zamoştean să parcheze maşina în apropiere şi să aştepte cu motorul pornit.

Ceilalţi doi au coborât şi din portbagaj au scos o geantă în care se afla un computer de bord cu un imobilizator şi alte obiecte necesare pentru a pătrunde prin efracţie în microbuzul ce urma să fie furat. Au pătruns în microbuzul Mercedes Sprinter, parcat în apropierea blocului F2 de pe strada Brăilei, nr. 242. L-au pornit cu ajutorul altui computer de bord şi au ieşit în stradă, în apropierea autoturismului Audi A6.

Au ieşit din Galaţi, iar în zona Tirighina, Pînzari a parcat pe dreapta, a scos numerele de înmatriculare de la microbuzul furat şi a montat alte plăcuţe cu numărul B-82-EBJ pentru a nu fi descoperit. Gîrleanu a coborât din microbuz şi a urcat în autoturismul condus de Zamoştean, având asupră-i o staţie de radio emisie pe care a aşezat-o între picioare.

S-au îndreptat spre Buzău după ce au aruncat şi plăcuţele de înmatriculare provizorii pe care le înlocuiseră la microbuz. La Buzău, au parcat în cartierul Micro 3, pe strada Petroaselor, au asigurat maşina furată, după care au plecat spre Iaşi.

Urmărire cu focuri de armă

Pe drum, la ieşirea din Focşani, Zamoştean a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Rutiere. Pentru a nu fi descoperit cu bunurile pe care le aveau în Audi, în timp ce Zamoştean şi Pînzari erau verificaţi de poliţişti, Gîrleanu s-a urcat la volan şi a plecat spre Adjud. Echipajul de poliţie l-a urmărit şi, la intersecţie cu DJ 204, a făcut şi uz de armă, maşina fiind oprită în cele din urmă.

Au fost găsite două mufe de conectare  Mercedes, mai multe telefoane mobile, partea electronică a unui bloc de contact pornire auto Daimler Benz 203, sub bancheta dreapta faţă două staţii de emisie-recepţie, o minilampă butelie, mai multe înscrisuri Mercedes Actros, iar sub volan o staţie de emisie recepţia marca Alan, în stare de funcţionare.

De asemenea, în portbagajul maşinii, poliţiştii au descoperit o geantă în care se aflau o pereche de mănuşi textile, două seturi de pânze de bomfaier, o altă componentă metalică marca Marcedes Benz, 9 telefoane mobile Nokia şi multe alte bunuri. Ce mai, un adevărat arsenal.

În timpul cercetărilor au spus cam tot ce era de spus. Ce şi cum au făcut, unde au aruncat plăcuţele de înmatriculare etc. S-a mai constatat că, în interiorul microbuzului, computerul motorului era dislocat de la locul lui, iar componenta denumită „mobilizer” era şi aceea inscripţionată Daimler Benz. Persoana păgubită prin furtul microbuzului a apreciat paguba la 51.906,75 euro.

Audiaţi, Gîrleanu Robert şi Pînzari Vladislav nu au recunoscut comiterea faptelor. Au dat numai declaraţii contradictorii, ei fiind însă arestaţi într-o altă cauză, la Focşani. În prezent, sunt depuşi la Penitenciarul Focşani.

S-au făcut mai multe percheziţii imobiliare, instanţa de judecată a autorizat transmiterea datelor reţinute de către operatorul de telefonie mobilă Orange România cu privire la posturile telefonice deţinute de Gîrleanu şi Pînzari. Aceste date, ca şi altele sunt necesare pentru documentarea întregii  activităţi infracţionale, întrucât cei trei (inculpat şi învinuiţi în această cauză) sunt suspecţi şi în dosarul 638/P/2008 al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi ce are ca obiect sustragerea altui microbuz marca Mercedes Benz Sprinter care aparţinea gălăţeanului Costea Valentin şi care a fost furat în noaptea de 10/11 octombrie 2008, din parcarea supermarketului Penny. Acesta este, de altfel, un caz despre care „Viaţa liberă” a scris într-un articol anterior.

Vom reveni cu alte amănunte privind evoluţia cauzei în instanţa de judecată.

Citit 2970 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.