Trei ore cu dreptatea-n cui

Trei ore cu dreptatea-n cui
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Magistraţii din Galaţi, cu excepţia celor de la Tribunal, au luat parte joi la acţiunea de protest iniţiată la nivel naţional ca urmare a deciziei Ministerului de Justiţie de a tăia sporul de 50 la sută pentru solicitare neuropsihică. Judecătorii au suspendat şedinţele de judecată în intervalul orar 9:00 - 12:00 şi au susţinut că vor analiza posibilitatea boicotării alegerilor prezidenţiale, neparticipând la procesele electorale.

"Am decis să suspendăm şedinţele zilnic între orele 9:00 şi 12:00. La nivelul instanţei noastre este vorba astăzi despre două şedinţe de judecată care ar fi trebuit să se desfăşoare în acest interval orar", a declarat Robert George Florea, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Galaţi.

Aceeaşi decizie au luat-o şi magistraţii de la Curtea de Apel. "La nivelul Curţii de Apel Galaţi s-a suspendat activitatea în sălile de judecată până la ora 12:00. Ne solidarizăm astfel cu colegii din ţară care au decis să protesteze", a declarat Irina Boldea, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Galaţi. Ea a mai precizat că în acest interval orar la instanţa amintită exista o singură şedinţă de judecată care viza o cauză penală.

Notă discordantă au făcut judecătorii de la Tribunalul Galaţi, care au declarat că susţin iniţiativa adoptată la nivel naţional de către magistraţi, dar că vor intra la şedinţele de judecată.

"Ne solidarizăm cu colegii noştri, însă nu vom participa la acest protest pentru că oricum lucram cu un efectiv redus de magistraţi în această perioadă. Precizăm însă că decizia noastră nu vine ca urmare a apelului făcut de către ministrul Justiţiei, domnul Predoiu. În plus, faptul că nu vom protesta nu înseamnă că nu suntem de acord cu motivele pentru care a fost iniţiată această acţiune", a susţinut Doru Benescu, reprezentantul Tribunalului Galaţi.

Trebuie spus însă că protestul a afectat destul de puţin justiţiabilii, şi asta pentru că, aflându-ne în plină vacanţă judecătorească, doar discutarea a trei cauze a fost amânată cu aproximativ trei ore.

Citit 886 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.