A ARUNCAT CU SECUREA. Judecat pentru ultraj, după ce a rănit o poliţistă

A ARUNCAT CU SECUREA. Judecat pentru ultraj, după ce a rănit o poliţistă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cazul poliţistei locale atacate cu o secure în timpul unei misiuni pe strada Tecuci este pe masa judecătorilor Tribunalului Galaţi. În luna martie, magistraţii au prelungit măsura arestului preventiv pentru Romeo Cătălin Ovidenie, bărbatul care a lovit-o pe poliţistă. Deşi, la fiecare termen de judecată, inculpatul a  solicitat înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, judecătorii i-au respins cererea de fiecare dată. Dosarul a avut un nou termen de judecată în cursul zilei de ieri, judecătorii urmând să se pronunţe dacă, de data acesta, vor aproba înlocuirea măsurii preventive a arestului cu alta mai puţin dură.

Firul poveştii

Romeo Cătălin Ovidenie, în vârstă de 23 de ani, a ajuns în atenţia procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi după ce, în luna august 2015, a atacat-o pe poliţista locală Mihaela Oncioiu. Femeia, împreună cu un coleg de la Secţia 2 Poliţie, a fost direcţionată pe strada Tecuci, pentru că locatarii se plângeau că un grup de persoane fac grătare şi ascultă muzică foarte tare.

Ajunşi la faţa locului, cei doi agenţi au constat că reclamaţiile se confirmă. Astfel, au încercat să îl legitimeze pe tânărul care făcea grătar pe alee, chiar lângă un imobil. Tânărul, nu doar că a refuzat legitimarea, dar a plecat de la faţa locului, intrând în curtea imobilului. A revenit însă în stradă, cu un pahar de alcool în mână, sfidându-i pe oamenii legii. Cum oamenii legii nu au reuşit să îl identifice, l-au informat că trebuie să îl ia la secţie.

Acesta a fost motivul pentru care cei doi agenţi au solicitat ajutorul unui alt echipaj de poliţie, care a ajuns imediat la faţa locului.  Deranjat de acest lucru, dar şi de faptul că oamenii legii au încercat să îl imobilizeze pe inculpat, tatăl acestuia a început să îi agreseze verbal pe poliţişti. Mai mult, bărbatul a vrut să arunce cu grătarul, plin de cărbuni încinşi, în oamenii legii. În aceste condiţii, poliţiştii au renunţat la imobilizarea lui Cătălin Ovidenie şi au încercat să îl imobilizeze pe tatăl acestuia, care reprezenta un pericol pentru ei. În scandal a intervenit şi mama inculpatului, căreia i s-a explicat că atât fiul, cât şi soţul ei vor fi duşi la secţie pentru legitimare, după care se vor întoarce acasă.

Reţinut după comiterea faptei

Între timp, Cătălin Ovidenie a intrat în curtea imobilului şi a luat o secure. În momentul în care a văzut acest aspect, unul dintre poliţişti a scos pistolul, cu intenţia de a efectua somaţia legală. Nu a mai apucat, însă, pentru că inculpatul a aruncat cu securea spre poliţista locală, lovind-o pe aceasta la mâna stângă şi provocându-i o rană sângerândă. Inculpatul a fugit apoi în casa părinţilor săi, iar poliţista a fost transportată la spital. Cătălin Ovidenie a fost reţinut ulterior de oamenii legii, pe o stradă din apropierea casei sale, şi şi-a recunoscut fapta în faţa organelor de cercetare penală.

Poliţista locală a avut nevoie de o intrevenţie chirurgicală, dar, cu toate acestea, nu a făcut nicio precizare cu privire la intenţia de a se constitui parte civilă în procesul penal.

Urmează ca judecătorii gălăţeni să stabilească şi pedeapsa care i se cuvine gălăţeanului agresiv, care este acuzat acum de ultraj.

Citit 3320 ori Ultima modificare Luni, 18 Aprilie 2016 19:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.