AVOCAT din Baroul Galaţi trimis în judecată de DNA pentru ȘANTAJ în AMOR

AVOCAT din Baroul Galaţi trimis în judecată de DNA pentru ȘANTAJ în AMOR
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi au finalizat ancheta şi au trimis în judecată un avocat din Baroul Galaţi. Avocatul, Marius Valentin Lupu, a fost cercetat sub control judiciar, şi va fi judecat, la Curtea de Apel Galaţi, pentru şantaj, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate aceste infracţiuni fiind în formă continuată.

Procurorii DNA Galaţi susţin că, în perioada martie-septembrie 2015, inculpatul Valentin – Marius Lupu, în calitate de avocat în cadrul Baroului Galaţi, a depus la o instanţă de judecată mai multe documente falsificate chiar de el. Depunerea acestor documente în instanţă a avut drept scop începerea a două procese civile împotriva unei femei. „S-a înscenat unei persoane de sex femeiesc două procese civile, în care un aşa-zis creditor fictiv să o cheme în judecată pentru constatarea existenţei unui împrumut. De menţionat este faptul că inculpatul a falsificat inclusiv înscrisuri oficiale aparent emise de instanţa de judecată”, explică procurorii DNA Galaţi.

Se pare că avocatul a făcut aceste lucruri pentru că îşi dorea ca respectiva femeie să apeleze la serviciile lui juridice. Astfel, avocatul spera ca să o convingă pe femeie să continue şi relaţia amoroasă ce ar fi avut loc în trecut între cei doi. „Deoarece persoana respectivă nu era interesată de serviciile juridice oferite de inculpat şi nici de începerea unei noi legături sentimentale cu acesta, în perioada 7-17 decembrie 2015, avocatul Lupu Valentin - Marius i-a transmis mai multe mesaje tip sms sau afişate pe uşa locuinţei ce conţineau ameninţări cu acte de violenţă şi chiar cu moartea, dacă nu va achita presupusa datorie (treptat majorată până la nivelul de 25.000 euro) către aşa-zisul creditor”, mai precizează procurorii DNA.

Conform rechizitoriului DNA, se pare că respectivele ameninţări i-au produs femeii o incontestabilă stare de temere, „constrângerea neavând scopul de a o determina pe aceasta să plătească suma respectivă de bani, ci speriată cu eventuale acte grave de violenţă şi pusă în postura aparentă de a plăti prin constrângere cei 25.000 euro, aceasta să apeleze la serviciile de asistenţă juridică ale inculpatului Lupu Valentin – Marius”, explică anchetatorii, care precizează şi faptul că scopul final era doar reluarea relaţiei sentimentale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Galaţi, cu propunere de a se menţine controlul judiciar impus avocatului.

Citit 9336 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 11:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.