Un gălăţean a vrut să ”cumpere” un poliţist! Care a fost preţul şi ce a urmat

Un gălăţean a vrut să ”cumpere” un poliţist! Care a fost preţul şi ce a urmat
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un bărbat din comuna gălăţeană Movileni a intrat în atenţia ofiţerilor de la Anticorupţie după ce un poliţist l-a reclamat că a vrut să dea mită pentru a şterge urmele unui dosar penal.

Omul, în vârstă de 43 de ani, a căzut în păcat în comuna vrânceană Garoafa, după ce fiul său şi prietena acestuia au fost chemaţi la post să dea nişte declaraţii. Motivul pentru care tinerii aveau probleme cu poliţia erau cât se poate de întemeiate: băiatul a lăsat-o pe fată să îi conducă maşina prin judeţul vecin, deşi aceasta nu avea carnet. Au fost opriţi în trafic de poliţiştii de la Garoafa, care le-au făcut pe loc dosare penale, lui pentru că a încredinţat maşina unei persoane fără permis, iar ei pentru că a şofat deşi nu avea voie să o facă. Ca să-şi salveze odorul de la belele, tatăl a mers în persoană la postul din Garoafa, ca să discute cu poliţiştii care instrumentau cauza, numai că vizita nu a avut efectul scontat de el. Încercarea de a negocia "aplanarea" situaţiei cu nişte bani strecuraţi poliţistului a eşuat lamentabil.

"Agentul de poliţie a refuzat propunerea şi a formulat un denunţ, care a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea, numitul J.M. fiind prins în flagrant în momentul în care, după finalizarea audierilor, a pătruns în sediul postului de poliţie şi i-a remis denunţătorului suma de 500 lei pentru ca acesta să abandoneze demersurile legale şi să nu le întocmească celor doi tineri dosar penal", se arată în comunicatul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Gălăţeanul s-a ales şi el cu un dosar penal, fiind cercetat pentru dare de mită, alături de fiul său şi prietena acestuia, care vor răspunde pentru infracţiunile comise la regimul circulaţiei. Toţi sunt cercetaţi în stare de libertate.

Citit 8322 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Mai 2016 01:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.