Decizie la Tribunalul Galaţi: Profesor universitar CONDAMNAT pentru luare de mită
Foto: Foto-arhivă ”Viața liberă”, Bogdan Codrescu

Decizie la Tribunalul Galaţi: Profesor universitar CONDAMNAT pentru luare de mită
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)


Magistraţii Tribunalului Galaţi au dat o primă decizie în dosarul profesorului universitar acuzat de luare de mită. Astfel, conferenţiarul universitar doctor inginer Mircea Iliev, care preda în cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, a fost condamnta la trei ani închisoare.

Pedeapsa a fost stabilită după ce judecătorii gălăţeni au schimbat încadrarea juridică a faptei reţinute în sarcina profesorului, din 27 de infracţiuni de luare de mită într-o singură infracţiune de luare de mită. Mircea Iliev s-a ales şi cu mai multe drepturi interzise, pentru o perioadă de doi ani după executarea pedepsei. Din pedeapsa aplicată, judecătorii au decis să scadă perioadele de arest preventiv şi de arest la domiciliu primite de Iliev, respectiv perioada 30 ianuarie - 3 iulie. Tot prin decizia Tribunalului Galaţi, s-a stabilit faptul că Mircea Iliev rămâne sub control judiciar, dar şi faptul că acesta trebuie să plătească 1.000 de lei cheltuieli judiciare către stat. Decizia Tribunalului Galaţi nu este definitivă, ea putând fi atacată atât de profesorul Mircea Iliev, cât şi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Mita se dădea acasă


Vă reamintim că Mircea Iliev a intrat în atenţia anchetatorilor după ce doi studenţi, ajutaţi de cei de la Liga Studenţilor, au depus un denunţ la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. În urma denunţului, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au organizta un flagrant, în urma căruia în locuinţa lui Mircea Iliev a fost găsită suma de  2.700 de lei, primită cu titlu de mită, precum şi o listă pe care erau trecute toate persoanele care au contribuit la strângerea acestei sume. Banii au fost daţi pentru ca studenţii din anul II din cadrul Facultăţii de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică să promoveze examenul din sesiunea de iarnă în condiţii de nelegalitate. Procurorii gălăţeni au susţinut că profesorul Iliev le-a cerut studenţilor câte o sută de lei de persoană pentru a obţine nota 5 la examenul pe care îl aveau la electronică analogică.

Citit 12740 ori Ultima modificare Luni, 02 Mai 2016 17:57

7 comentarii

 • postat de cetateanuL
  Vineri, 06 Mai 2016 15:14
  89.137.137.***
  ca a luat mita nu este in regula dar la ce se intampla acum in politica si justitie BINE ERA SA IA CEVA CONSIDERABIL , DOVEDINDU-SE CA , DACA FURI MAI MULT IEI PEDEAPSA MAI MICA SI DEVII SI VEDETA. EX. VOICULESCU, DRAGNEA ,ZGONEA ,OPREA ETC SI DE CE NU IMEDIAT DEVII PARLAMENTAR SAU GUVERNANAD , HOTIA FIIND O PRIMA CALITATE CERUTA PENTRU A AJUNGE IN ACESTE INSTITUTII. PENTRU ASTA DA ESTE PACAT.
  2
  8
  Raportează
 • postat de alex
  Vineri, 06 Mai 2016 07:10
  46.233.116.***
  Aia au familie cu rude sus puse nu se leaga nimeni de ei
  0
  9
  Raportează
 • postat de gheorge
  Marți, 03 Mai 2016 19:10
  69.50.161.***
  Asta nu este mita...
  Asta este ofensa adusa inteligentei umane, cu rezultat similar educatiei fara Dumnezeu, falsei culturi dracesti promovate cu toate "gurile de tun" ale politicii corecte ce distrus mintea si sufletul..
  Se sanctioneaza cu excluderea benvola sau fortata din "organizatie" - aici este in cauza Universitatea dar poate fi orice "persoana juridica" laica...
  (fiindca Biserica este fortata sa se "mascheze" - impersonaliza juridic - spre a fi constransa de statul masonic/satanist la "ascultare".)
  -----------------------------
  Se cuvenea doar taxarea ca venit impozabil.
  Toate minciunile colportate si promovate de "scoala" evolutionista, mayerialista cat si domeniul "distractiilor" - spectacole, mass-media, s.a. procedeaza la fel: vind iluzii.
  ... si nu ii baga nimeni in inchisoare.
  E drept, spitalul de nebuni s-a marit, cuprinzand majoritatea teritoriului... iar definitile cunoscute, puse in gura robilor zeitei pagane "justitia" sint violate prin perverire: albul este negru, negrul este alb,... binele e rau... raul este bine....
  Cat sa nu mai inteleaga omul mediu vreo ceva ci doar sa ii intre frica in oase.
  7
  12
  Raportează
 • postat de alt inginer
  Marți, 03 Mai 2016 17:24
  109.103.134.***
  Sunt mai multe greseli de "condamnta" in articol, dar in primul rand stiu ca Iliev nu mai e profesor caci si-a dat demisia de la Universitate. Iar procurorii au "organizta" un flagrant provocat ca asa e in romanica
  3
  25
  Raportează
 • postat de adevar si dreptate
  Marți, 03 Mai 2016 16:19
  89.137.227.***
  Si studentii sunt oarecum vinovati...nu invata dar vor sa treaca examenele si atunci ai sunt nevoiti sa dea bani si normal ca profesorul sarac fiind si el accepta banii.
  11
  35
  Raportează
 • postat de tot un inginer
  Marți, 03 Mai 2016 15:50
  5.14.218.***
  Pentrut 2700 de lei faci 3 ani puscarie iar pentru milioane de euro faci arest la domiciliu. asta e ca execsul pervers al ANAF-ului cand da amnezi celor care vand zarzavat pe genunchi dar nu vad cluburile care comit adevarate fraude. Bravo sistemului judiciar. sunt mandru ca locuiesc intr-o tara de cacat
  1
  57
  Raportează
 • postat de Ingineru
  Marți, 03 Mai 2016 12:21
  5.13.155.***
  Domnul profesor "Miliev" e doar unul din cei mici , ceilalti unde sunt ? Profesorii care spun : "Ce sa fac cu 100 Euro? Nici o pereche de chiloti nu-mi iau de banii astia!" ... L-au luat pe asta pentru ca avea gura mare si fara pile la parchet !
  1
  47
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.