PEDEPSE în dosarul cu cei mai mulţi traficanţi de droguri

PEDEPSE în dosarul cu cei mai mulţi traficanţi de droguri
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Dosarul cu cei mai mulţi inculpaţi acuzaţi de trafic de droguri a ajuns de câteva luni la Curtea de Apel Galaţi, unde magistraţii vor da o sentinţă definitivă cu privire la cei implicaţi în vânzarea substanţelor interzise.

Recent, Curtea de Apel Galaţi a constatat legalitatea măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpaţii Robert Mihai Petean şi Alexandru George Doru şi au menţinut-o. De asemenea, magistraţii acestei instanţe au menţinut şi măsura controlului judiciar faţă de Ciprian Doru Benchea, Alexandru Viorel Vasiliu, Mihail Harţuche, Ionela Tincuţa Popovici, Paul Daniel Radu şi Mihai Florin Pisică.

Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Galaţi, unde are un nou termen de judecată pe data de 13 octombrie, după ce 12 dintre cei implicaţi în cauză nu au fost mulţumit de pedepsele primite, care variază între câteva luni de închisoare cu suspendare şi până la câţiva ani de stat după gratii.

Arestul preventiv, scăzut din pedeapsă

Unul dintre cei care a atacat sentinţa Tribunalului este Robert Mihai Petean, care cumpăra marijuana şi pentedronă, iar apoi o revindea diferiţilor consumatori. Petean a primit patru ani de închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor pe o perioadă de doi ani. Magistraţii au decis să îi deducă din pedeapsă perioada de arest preventiv şi pe cea de arest la domiciliu.

Şi Alexandru Viorel Vasiliu, cel care îl aproviziona iniţial pe Petean cu droguri, a fost nemulţumit că a primit zece luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată. Vasiliu, care este încă sub control judiciar, a stat o perioadă după gratii şi o alta în arest la domiciliu, aşa că aceste zile îi vor fi scăzute din pedeapsa pe care o va primi la final.

Şi-a băgat şi fratele în afacere

Un alt personaj de la care Petean se aproviziona cu droguri, Alexandru George Doru, a fost condamnat la patru ani închisoare. Acesta cumpăra de pe internet şi aproviziona alţi dealeri şi l-a folosit în această afacere şi pe fratele său minor, Mihail Harţuche, faţă de care s-a luat măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o durată de doi ani. Mihail Harţuche va rămâne sub control judiciar şi pentru următoarea perioadă. Şi concubina lui Alexandru Doru a fost trimisă în judecată de procurorii DIICOT, aceasta fiind condamnată la o pedeapsă de trei ani şi şase luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.

Un alt distribuitor de droguri, Paul Daniel Radu, a fost condamnat la o pedeapsă un an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată. Daniel Radu se aproviziona cu droguri de la Ciprian Doru Benchea, care vindea doar cantităţi mai mari de 10 grame. Benchea a fost condamnat la o pedeapsă de un an şi şase luni închisoare şi va rămâne sub control judiciar.

Cu aceeaşi pedeapsă s-a ales şi Mihai Florin Pisică, care cumpăra droguri de la Daniel Radu şi le revindea apoi consumatorilor.

Consumatorii, judecaţi şi condamnaţi

În timpul anchetei, procurorii DIICOT au identificat şi mai mulţi consumatori de droguri, pe care i-au trimis ulterior în judecată în acelaşi dosar cu distribuitorii. Astfel, Andrei Cosmin Ariton, Andrei Claudiu Mihalache şi Răzvan Adrian Mighiu au primit câte şapte luni închisoare cu suspendare, iar Călinescu Ciprian Costandache a fost condamnat la o pedeapsă de şase luni de închisoare cu suspendare.

Tot pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu au fost condamnaţi, la câte trei luni închisoare cu suspendare, Andrei Tudose şi Nicolae Cristian Vasiliu.

Cu cea mai mică pedeapsă a scăpat Eduard Andrei Cristea, care va fi asistat zilnic, ca măsura educativă, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Galaţi, pe o durată de patru luni, cu începere de la data rămânerii definitive a acestei hotărâri, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu. Toţi cei care nu vor ajunge după gratii au de efectuat câte 80 de zile de muncă în folosul comunităţii, la Primăria Galaţi, la ADP, la Biblioteca „V. A. Urechea” sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi.

În sentinţa de fond, judecătorii gălăţeni au dispus şi confiscarea mai multor sume de bani, dar şi a drogurilor găsite la locuinţele sau asupra inculpaţilor din prezenta cauză.

De asemenea, fiecare inculpat în parte trebuie să achite şi câte 1.500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Toţi inculpaţii îşi aşteaptă acum sentinţa finală de la Curtea de Apel Galaţi, unde judecătorii administrează încă probatorii.

Citit 4724 ori Ultima modificare Luni, 19 Septembrie 2016 18:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.