Manager de spital, condamnat la închisoare cu suspendare

Manager de spital, condamnat la închisoare cu suspendare
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Fostul manager al spitalului „Anton Cincu” din Tecuci, Teodor Negru, a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Galaţi la trei ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (faptă săvârşită în perioada 2014-2016). "Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi a dreptului de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, pe o perioadă de doi ani", se menţionează pe portalul instanţei de judecată.

Teodor Negru nu va ajunge însă după gratii, pentru că judecătorii gălăţeni au decis să suspende executarea pedepsei principale, sub supraveghere, pe durata unui termen de încercare de trei ani. "Impune inculpatului obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. 3 Cod Penal dispune ca, pe durata termenului de încercare, inculpatul să presteze un număr de 60 de zile de muncă neremunerată în cadrul Primăriei Municipiului Tecuci ori a Şcolii Gimnaziale "Ion Petrovici" Tecuci", se mai arată în sentinţa pronunţată.

Mai mult, judecătorii au dispus confiscarea  a 3.000 de euro şi a 18.000 de lei, bani aflaţi în conturi bancare puse la dispoziţia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie.

Teodor Negru va trebui să achite şi suma de 2.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Decizia luată de Tribunalul Galaţi nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel atât de Teodor Negru, cât şi de procurorii DNA.

Teodor Negru a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză că, în perioada 2014-2016, în calitate de manager al Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a pretins şi primit suma de 10.000 de euro de la administratorul unei societăţi comerciale (martor denunţător). Banii au fost remişi pentru ca un contract încheiat în anul 2014 să se desfăşoare în bune condiţii şi pentru deblocarea plăţii unor facturi emise de societatea comercială respectivă către Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci.

Anchetatorii DNA au arătat faptul că, pe 21 iulie 2014, a fost semnat un contract finanţat din fonduri europene, în urma câştigării unei licitaţii publice, cu Spitalul Municipal „Anton Cincu” din Tecuci, având ca obiect dezvoltarea, instalarea şi mentenanţa unui sistem informatic pentru deservirea acestei unităţi spitaliceşti, valoarea contractului fiind de 870.921 de lei.

Citit 3999 ori Ultima modificare Luni, 17 Octombrie 2016 18:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.