Deţinuţii cer ajutor financiar

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am primit pe adresa redacţiei o scrisoare, semnată de Baciu Cătălin, care conţinea, la prima vedere, o cerere de ajutor umanitar: „Subsemnatul Baciu Cătălin, domiciliat pe strada Traian, nr. 252, vă rog din tot sufletul să mă ajutaţi să-mi daţi şi mie bani, cât vreţi dumneavoastră, prin mandat poştal pe adresa de mai sus. Sânt amărât şi sântem 13 fraţi”.

Întrucât adresa cu pricina aparţine Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi, ne-am interesat acolo de situaţia semnatarului scrisorii. Nu de alta, dar Baciu Cătălin are asigurate masa şi cazarea din partea statului.

„Momentan, Baciu Cătălin nu mai este în penitenciarul nostru. A fost transferat la Penitenciarul Spital de la Poarta Albă. Am întrebat de el şi toată lumea îl cunoaşte ca fiind o persoană cu probleme. A fost izolat de ceilalţi pentru că a creat probleme. În acest moment nu vă pot furniza mai multe amănunte pentru că dosarul lui este la Poarta Albă. Cât despre fraţii dumnealui, aceştia nu se află în instituţia noastră”, ne-a informat doamna Gianina Crăciun, purtătoarea de cuvânt de la Penitenciarul Galaţi.

Contactaţi de noi, cei de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor ne-au informat că, pentru detalii, trebuie să ne adresăm tot Penitenciarului Galaţi, deoarece Baciu Cătălin va fi transferat din nou aici.

Aşadar, Baciu Cătălin se plimbă între penitenciare şi nimeni nu ne poate furniza, momentan, mai multe date despre situaţia lui. În orice caz, cu siguranţă are casă, masă, plus îngrijire medicală, ceea ce nu se poate spune despre mulţi alţi români necăjiţi, dar liberi. Aşteptăm să se întoarcă la Galaţi pentru a lua legătura cu el şi pentru a afla mai multe.

Până una alta, însă, rămânem cu o uimire: pe unii, la tupeu, nu-i întrece nimeni! Şi nici nu-i descurajează nimic, nici măcar nişte gratii.

Citit 847 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.