„Cărăuşul”, Garda şi Poliţia

„Cărăuşul”, Garda şi Poliţia
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O amplă acţiune de control de sezon organizată de Garda Financiară în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie - Serviciul de Investigaţii Fraude, Serviciul Poliţiei Rutiere, Poliţiei de Ordine Publică a dat rezultatele scontate şi în judeţul nostru.

Acţiunea, denumită „Cărăuşul”, şi-a propus verificarea transporturilor de cereale şi alte produse agricole, dar nu numai. Evident, marfa fără acte în regulă a fost descoperită, cântărită şi confiscată.

Confiscări completate cu amenzi

De la conducerea Gărzii Financiare - Secţia Galaţi am aflat că, de la declanşarea acţiunii, adică de la data de 3 iulie şi până pe 26 iulie a.c., au fost deja verificate 2.216 mijloace de transport rutier. În urma neregulilor descoperite, au fost aplicate 72 de amenzi a căror valoare totală este de 284.800 lei.

În aceeaşi perioadă, au fost confiscate 204.570 kilograme de cereale transportate fără documentele legale necesare, inclusiv cele de provenienţă a mărfii. Acestea au fost descoperite în trei mijloace de transport, şi acestea confiscate.

Fructe, pui congelaţi, mangal...

Din cauză că documentele de însoţire a mărfii erau incorect întocmite, au mai fost confiscate în urma controalelor pulpe congelate de pui, în valoare totală de 100.000 lei.

De asemenea, pentru diferite neconcordanţe şi ilegalităţi, furnizorii unei cantităţi totale de 1.582 kilograme de fructe au fluierat a pagubă, întrucât, la fel, marfa le-a fost confiscată. N-au scăpat nici 87.925 kilograme de alte bunuri precum mangal, fier vechi şi produse agricole.

… şi gaură la buget

În total, valoarea prejudiciului creat bugetului de stat prin ilegalităţile comise (facturi întocmite pe numele unor societăţi care, în fapt, n-au deţinut şi livrat astfel de produse) a fost de 84.400 lei.

După cum ni s-a confirmat, acţiunea „Cărăuşul” continuă, aşa că… aviz amatorilor de transporturi ilegale de marfă pe drumurile judeţului!

Citit 1549 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.