Greva generală a Sanitas este ILEGALĂ

Greva generală a Sanitas este ILEGALĂ
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, joi, 3 noiembrie, că greva cadrelor medicale din federaţia sindicală Sanitas este ilegală, decizia fiind executorie, însă nu şi definitivă. Sindicaliştii au anunţat, încă de marţi, că greva este suspendată, în urma promisiunilor că majorările salariale vor trece de Parlament, săptămâna viitoare.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au hotărât că orice formă de protest în spitale trebuie să înceteze. Având în vedere că greva a fost deja suspendată, decizia judecătorilor s-ar putea aplica doar în cazul în care sindicaliştii ar intenţiona reluarea protestelor.

Unul dintre argumente cu care reprezentanţii Ministerului Sănătăţii i-au convins pe magistraţi să declare ilegală greva a fost faptul că Sanitas nu a respectat procedurile din legislaţia muncii atunci când a iniţiat conflictul de muncă. Mai mult, una dintre solicitările sindicaliştilor ar obliga Executivul să încalce legislaţia în vigoare în acest moment.

Vă reamintim faptul că salariaţi din toate spitalele gălăţene au luat parte la greva generală organizată de Sanitas la nivel naţional. Protestul început luni, 31 octombrie, a durat timp de o zi şi jumătate.

Citit 1806 ori Ultima modificare Vineri, 04 Noiembrie 2016 20:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.