Peste 200 de sancţiuni aplicate ȘOFERILOR
Foto: Sursa foto: radiounirea.ro

Peste 200 de sancţiuni aplicate ȘOFERILOR
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

De la intrarea în vigoare a HCL nr. 335/2014, privind parcarea vehiculelor grele pe teritoriul municipiului Galaţi, poliţiştii locali au aplicat 228 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.640 de lei.

Conform prevederilor HCL nr. 335, se interzice staţionarea voluntară pe drumurile publice şi terenurile care aparţin domeniului public sau privat al municipiului Galaţi, a autovehiculelor de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, a autovehiculelor care au mai mult de nouă locuri pe scaune şi a utilajelor.

„Trebuie precizat că persoanele care nu respectă prevederile cuprinse în HCL nr. 335/2014, riscă amenzi cuprinse între 500 şi 1.000 de lei. Sancţiunile contravenţionale se aplică conducătorului auto. Proprietarul sau deţinătorul vehiculului are obligaţia de a comunica instituţiei din care face parte agentul care a aplicat sancţiunea toate datele conducătorului auto. În caz contrar, sancţiunea se aplică proprietarului”, ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Zonele aglomerate ale municipiului, care intră sub incidenţa HCL nr. 335, rămân în continuare în atenţia poliţiştilor locali (zona Biserica Sf. Mina, intrarea pe strada Ana Ipătescu, Bulevardul Dunărea, Bariera Traian, Drumul de Centură, strada Combinatului etc).

„Parcarea autovehiculelor de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, a autovehiculelor care au mai mult de nouă locuri pe scaune şi a utilajelor să se facă numai în autobaze sau în locuri special destinate acestui scop, semnalizate prin marcaje şi indicatoare rutiere. Cele care sunt în tranzit prin municipiul Galaţi pot staţiona şi parca în locul special amenajat de Primăria Municipiului Galaţi, în strada Macului”, a conchis Aurelia Matei.

Citit 2527 ori Ultima modificare Luni, 07 Noiembrie 2016 18:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.