Proiecte pe fonduri PHARE la Penitenciarul Galaţi

Proiecte pe fonduri PHARE la Penitenciarul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe 31 iulie, Penitenciarul Galaţi a fost gazda unei prime întâlniri de lucru în cadrul Proiectului „Suport pentru dezvoltarea serviciilor comunitare de sănătate mintală şi dezinstituţionalizarea persoanelor cu probleme de sănătate mintală - Dezvoltarea asistenţei comunitare în domeniul sănătăţii mintale pentru deţinuţi”.

Proiectul, finanţat prin Programul PHARE 2006, a fost câştigat de Fundaţia Reforma Justiţiei Penale (Penal Reform International Romania), având partener Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi urmăreşte acordarea asistenţei în domeniul sănătăţii mintale în unităţile penitenciare din ţară, în vederea creşterii capacităţii acestora de a asigura eficient servicii de sănătate mintală pentru grupul vulnerabil reprezentat de persoanele private de libertate.

Beneficiarii finali ai proiectului sunt familiile persoanelor private de libertate cu probleme de sănătate mintală şi comunităţile locale în care se întorc aceştia la eliberarea din penitenciar.

„Această sesiune de lucru a constat în iniţierea de colaborări între aşezământul penitenciar din Galaţi şi partenerii din comunitate în domeniul sănătăţii mintale. Au fost alături de noi Fundaţia de Sprijin a Vârstnicilor, Fundaţia Familia, Spitalul de psihiatrie Elisabeta Doamna, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului”.

„Medici psihiatri, psihologi, asistenţi sociali şi personalul de specialitate al penitenciarului implicat în managementul de caz în domeniul sănătăţii mintale s-au constitui într-un grup local de iniţiativă şi au vorbit despre mobilizarea resurselor în domeniul sănătăţii mintale la nivel de comunităţi locale, elaborarea, testarea, adoptarea şi iniţierea implementării procedurilor managementului de caz în domeniul sănătăţii mintale, pornind de la evaluarea necesităţilor şi resurselor locale”, susţine inspectorul Lucian Varlam - director adjunct educaţie şi asistenţă psihosocială din cadrul Penitenciarului Galaţi.

Se pare că această a fost o primă întâlnire, care urmează a genera protocoale de colaborare între Penitenciarul Galaţi şi partenerii din comunitate, vizând asistenţa sănătăţii mintale în penitenciar.

Citit 1177 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.