Beţi morţi la volan!

Beţi morţi la volan!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi gălăţeni, conducători auto depistaţi la volan după ce au ingerat atât de mult alcool încât au depăşit cu mult limita legală, atrag din nou atenţia asupra unei situaţii îngrijorătoare. Cei care se urcă la bordul unor autovehicule, nu doar băuţi, ci chiar beţi morţi!

Şi aceştia, din păcate, sunt  din ce în ce mai mulţi. Acesta e motivul pentru care vă supunem atenţiei două exemple, două cazuri care, prin datele conţinute, sugerează încă o dată, dacă mai era nevoie, ce pericol public reprezintă  acest gen de infractori.

Oprit ca prin minune

Zilele trecute, prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, a fost trimis în judecată Gică A. (53 de ani), din Galaţi, sub acuzaţia de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. Faptele care-l incriminează au fost săvârşite în ziua de 29 martie a.c..

Atunci, în jurul orei 11,10, lucrători ai  Serviciului Poliţiei Rutiere Galaţi, aflaţi în misiune pe strada Combinatului, au depistat în trafic, aşa cum reiese şi din rechizitoriul întocmit la Parchet, autoturismul GL-04 RAM, la volanul căruia Gică A. emana halenă alcoolică. A fost testat pe loc cu aparatul alcooltest,  rezultatul fiind o concentraţie de 1,06 mg/l de alcool în aerul expirat.

Din buletinul de analiză toxicologică obţinut după recoltarea şi analiza probelor de sânge a rezultat că, la ora 11,30, cel aflat la volan avea o îmbibaţie de alcool în sânge de 2,05 grame la mie, cu mult peste limita de 0,80 grame la mie, iar la ora 12,30, avea o îmbibaţie de 2,45 grame la mie.

În timpul cercetărilor a recunoscut fapta comisă, precizând că în noaptea de 28/29 martie 2009 a fost la serviciu, după care, terminând programul de lucru, a consumat băuturi alcoolice la sediul firmei, iar în jurul orei 11,00, a plecat cu autoturismul personal spre casă. A rulat pe strada Smârdan şi pe strada Combinatului, dar la vederea unui echipaj de poliţie a oprit brusc.

A fost bine că a oprit atunci, dar evident, în acea zi, după atâta alcool, se putea  întâmpla să fie şi mai rău.

Şi băut, şi fără permis

O întâmplare oarecum similară s-a petrecut tot în primul trimestru din acest an. La data de 11 ianuarie a.c., ora 2,35, lucrătorii Secţiei 3 Poliţie s-au sesizat din oficiu că un autoturism Dacia 1300 cu numărul de înmatriculare GL-04-DUK circula pe strada Oţelarilor având o traiectorie sinuoasă. Autovehiculul a fost în cele din urmă oprit, fiind identificat şi conducătorul auto în persoana gălăţeanului Daniel Z., care trăsnea a băutură.

Pe loc, a fost supus unui test cu alcooltestul, prilej cu care s-a constatat că era în stadiul în care avea 0,90 mg/l de alcool în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Judeţean unde i s-a luat sânge pentru analize.

La ora 3,10 avea o îmbibaţie de alcool în sânge de 1,50 grame la mie, iar o oră mai târziu, la 4,10 îmbibaţia alcoolică era de 1,35 la mie. În plus, poliţiştii au constatat că cel de la volan nu poseda nici permis de conducere.

Din declaraţiile unui martor a reieşit că băuse la un bar din Micro 19, în jurul orei 1,00.

D.Z. are 33 de ani, e căsătorit, are un copil minor, deci are destule responsabilităţi în plan familial, social. Despre (i)responsabilitatea din noaptea amintită se va discuta în alţi termeni în instanţa de judecată.

Citit 1314 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.