Garda Financiară – în zona de frontieră

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Obloane trase, sesizări penale şi confiscări *

De la începutul anului şi până acum, una din  ţintele activităţii comisarilor Gărzii Financiare – Secţia Galaţi a fost monitorizarea şi controlul domeniilor de activitate cu risc fiscal ridicat (produse accizabile, operaţiuni de import/export, achiziţii şi livrări intracomunitare, comerţ en-gros/en detail etc.)

În  zonele de frontieră, de exemplu, au fost monitorizate 40 de operaţiuni specifice, fiind selectaţi, în baza unor analize de risc, 28 de agenţi economici cu incidenţă (activităţi de comerţ) în perimetrul amintit.

După controalele financiar-fiscale făcute, 4 agenţi economici  au fost daţi în consemn pentru stoparea activităţii, iar în două cazuri au fost înaintate sesizări penale către organele în drept. În acest context  comisarii Gărzii Financiare au dispus confiscări de bunuri în valoare de 100.000 lei.

În total, valoarea prejudiciului creat de agenţii economici din zona de frontieră la care au fost constatate abateri de la reglementările financiar-fiscale în vigoare a fost de 194.000 lei.

Citit 1294 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.