UPDATE | Şoferul care a luat pe capotă un poliţist, după care a fugit de la locul faptei, a fost ARESTAT pentru 30 de zile

UPDATE | Şoferul care a luat pe capotă un poliţist, după care a fugit de la locul faptei, a fost ARESTAT pentru 30 de zile
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

UPDATE | Şoferul de 27 de ani, care, duminică după-amiază, a luat pe capotă un poliţist, după care a fugit de la locul faptei, s-a predat. Tânărul, Dumitru Sefer, a mers, miercuri dimineaţă, 1 noiembrie, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, împreună cu avocatul său. "Bărbatul s-a prezentat la sediul Parchetului, însoţit de avocatul său. Pe numele lui, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore", ne-a declarat Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Dumitru Sefer a fost reţinut sub acuzaţiile de ultraj, tentativă la omor şi conducere pe drumurile publice fără permis. Conform anchetatorilor, acesta este recidivist. Sefer a fost prins de mai multe ori conducând fără permis, având chiar şi o condamnare cu suspendare, dată în anul 2014. La momentul respectiv, judecătorii i-au suspendat executarea pedepsei pe o perioadă de încercare de patru ani, motiv pentru care acum i s-a reţinut şi recidiva. În plus, acesta a mai fost condamnat în trecut şi pentru o infracţiune de furt.

Problemele penale din trecut nu l-au liniştit pe Dumitru Sefer, care a fost prins, în doar trei zile, de două ori conducând fără permis. Prima data, pe 26 octombrie, Sefer a vrut să îi păcălească pe poliţiştii de la Secţia 1, schimbând locul cu o femeie care era cu el în maşină. A revenit însă în trafic duminică-după amiază, când a fost din nou oprit de poliţiştii de la Secţia 1. Iniţial, a oprit maşina, dar, când oamenii legii au ajuns lângă el, a demarat în trombă şi a luat pe capotă unul dintre poliţişti. Oamenii legii au făcut uz de armă, trăgând patru focuri, atât în plan vertical, cât şi spre maşină. La un sfert de oră după incident, maşina a fost găsită, cu parbrizul spart, pe strada Portului.

Şoferul a fost căutat trei zile, iar, miercuri dimineaţă, a venit la Parchet pentru a se preda. El a ajuns după gratii, pentru că judecătorii au emis mandat de arestare preventivă pentru următoarele 30 de zile.


UPDATE, miercuri, 1 noiembrie | Șoferul a fost reținut pentru ultraj, tentativă la omor și conducere fără permis. Astăzi, se va propune arestarea acestuia.

Vom reveni cu amănunte.


UPDATE, luni, 30 octombrie. Şoferul care a rănit un poliţist este acuzat de tentativă la omor şi ultraj. Încă este CĂUTAT DE POLIȚIE | Poliţiştii, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au stabilit încadrarea faptei pentru şoferul, în vârstă de 27 de ani, care a rănit un poliţist. Acesta, deşi încă nu a fost găsit de anchetatori, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tentativă la omor.

Imagine de la locul incidentului:

Anchetatorii nu exclud varianta ca acesta să fi fost rănit atunci când oamenii legii au tras în maşină, motiv pentru care au anunţat incidentul atât la spitalele din Galaţi, cât şi la cele din Brăila şi Vrancea. Ţinând cont că încadrarea faptei este destul de gravă nu este exclusă varianta să se ceară un mandat de arestare preventivă în lipsă pentru şoferul de 27 de ani.

În timp ce poliţiştii îl caută pe gălăţeanul de 27 de ani, reprezentanţii Spitalului Judeţean Galaţi au oferit detalii despre starea poliţistului rănit în incident. „Este vorba despre un bărbat în vârstă de 48 de ani, care s-a prezentat în Unitatea de primiri Uregenţe cu o contuzie prerotuliană genunchi stâng fără leziuni osteoarticulare. Acesta are nevoie de trei - cinci zile de îngrijiri medicale la domiciliu”, ne-a explicat Mădălina Ispas, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi.


FOCURI DE ARMĂ și un POLIȚIST RĂNIT pe o stradă din Galați | Totul s-a întâmplat duminică, 29 octombrie, în jurul orei 16,10, pe strada Tăuni, când un echipaj format din polițiști ai Secției 1, aflat în patrulare, a observat în trafic un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat despre care se dețineau date că nu posedă permis de conducere.

Tânărul, în vârstă de 27 de ani, fusese depistat în data de 26 octombrie a.c., conducând un autoturism în municipiul Galați, iar verificările efectuate de polițiști relevaseră faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În acest sens, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a deține permis de conducere.
 
La vederea echipajului de poliție, bărbatul a oprit mașina, dar în momentul în care cei doi polițiști s-au apropiat pentru a-l legitima, acesta a demarat în trombă, luându-l pe capotă și accidentându-l pe unul dintre ei.
 
Polițiștii au tras patru focuri de armă în plan vertical și asupra autoturismului, conducătorul auto reușind totuși să fugă de la locul incidentului.
 
După aproximativ un sfert de oră, autoturismul a fost găsit abandonat și cu parbrizul spart, pe strada Portului.
 
La fața locului s-a deplasat echipa operativă, în cauză continuându-se cercetările pentru stabilirea încadrării juridice a faptei, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, dar și pentru prinderea șoferului.
Citit 38610 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Noiembrie 2017 12:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.