Google Chrome va primi o interfaţă nouă

Google Chrome va primi o interfaţă nouă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Google testează o nouă versiune de interfaţă pentru browserul Chrome. Inspirată din conceptul Material Design, noua interfaţă disponibilă deja în ediţia Chrome Canary prezintă trăsături similare celor observate în ultima versiune Gmail pentru desktop şi interfaţa versiunii beta de Android P.

Printre modificări, se numără o nouă interpretare a barei de tab-uri, casetă Omnibox cu margini rotunjite şi o nouă locaţie a butonului Profile.

De departe, beneficiarul celor mai multe schimbări, noul Tab Bar adoptă o formă a tab-urilor mai puţin pronunţată, care se integrează mai bine cu forma ferestrei vizibilă în fundal. Lăsate fără forma caracteristică de paralelogram, tab-urile se aseamănă mai degrabă celor din browserul Firefox. Mai mult, atunci când avem deschis un singur tab, acesta nu ia forma caracteristică, umplând în schimb întregul spaţiu disponibil în bara de tab-uri.

Noul Omnibox are colţuri rotunjite şi înlocuieşte lista drop-down afişată acum la tastarea adreselor web cu un nou tip de fereastră plutitoare, ce pare să emane din Omnibox.

Butonul Profile, care apărea cu eticheta numelui de utilizator în colţul dreapta-sus a ferestrei aplicaţiei, arată acum şi poza de profil.

Designul prezentat în ultima ediţie Chrome Canary ar mai putea suferi modificări înainte de debutul în forma finală, în funcţiile de reacţiile primite din partea utilizatorilor. Cei care vor să testeze noua interfaţă Google Chrome ar trebui să ştie că ediţia Canary este mai puţin stabilă decât versiunea Chrome Beta, folosirea sa ca browser principal nefiind recomandată.

Sursa: go4it.ro

Citit 4007 ori Ultima modificare Vineri, 20 Iulie 2018 13:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.