Digitalizare | România, a treia din coadă în UE

Digitalizare | România, a treia din coadă în UE
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Conform celui mai recent raport al Comisiei Europene, România se află pe locul 26 în Uniunea Europeană (UE) la capitolul digitalizare. Clasamentul a fost realizat în rândul celor 28 de state membre ale UE și a avut în vedere cinci indicatori: conectivitate, capital uman, utilizarea internetului, integrarea tehnologiei digitale şi serviciile publice digitale.

Specialiștii afirmă că se va observa un apetit crescut pentru soluțiile de automatizare a activității din partea companiilor mari, în timp ce zona de IMM va explora îndeaproape cum se traduce conceptul de digitalizare în activitatea lor - fie la nivel de soluții de cloud, fie prin soluții software care să ușureze activitatea de la distanță.

"Înainte de COVID-19, o parte din companii erau reticiente la ideea lucratului de la distanță, temându-se de scăderea productivității sau de imposibilitatea de a controla calitatea activității angajaților. Trecerea foarte rapidă de la un mod de lucru la altul, făcută aproape peste noapte, a scos în evidență diferențele dintre companiile care digitalizaseră deja o parte a activității lor și cele care nu făcuseră acest pas", precizează reprezentantul unei firme de software.

Citit 8767 ori Ultima modificare Duminică, 19 Iulie 2020 11:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.