Autorităţile chineze îşi extind controlul pe internet

Autorităţile chineze îşi extind controlul pe internet
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autoritatea naţională chineză pentru securitate cibernetică a anunţat luni că va recurge la o ''rectificare'' a browserelor mobile pentru a soluţiona ceea ce consideră a fi îngrijorări sociale legate de ''haosul' informaţiilor publicate online, transmite Reuters. 
Regulile de cenzură strictă a internetului în China au fost înăsprite de mai multe ori în ultimii ani. Recent, Autoritatea chineză pentru spaţiul cibernetic (CAC) a transmis firmelor care operează browsere de internet mobil că până la 9 noiembrie pot face o ''autoexaminare'' şi rectifica problemele.
Acestea includ ''răspândirea de zvonuri, folosirea titlurilor senzaţionaliste şi publicarea de conţinut care încalcă valorile fundamentale ale socialismului'', potrivit unei declaraţii a Autorităţii chineze pentru spaţiul cibernetic.
După rectificare, „browserele de internet mobil care încă au probleme deosebite vor fi tratate în strictă concordanţă cu legile şi regulamentele până când activităţile în cauză vor fi interzise''.
Campania se va concentra iniţial pe opt dintre cele mai influente browsere mobile din China, printre care cele operate de Huawei, de UCWeb (din cadrul grupului Alibaba) şi de Xiaomi.
Legislaţia introdusă în ultimii ani de China include măsuri de restricţionare a canalelor media, măsuri de supraveghere pentru site-urile de ştiri şi campanii pentru retragerea conţinutului considerat inacceptabil.

Citit 9406 ori Ultima modificare Marți, 27 Octombrie 2020 20:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.