Avertisment pe WhatsApp. Pericolul major care vizează acum milioane de utilizatori

Avertisment pe WhatsApp. Pericolul major care vizează acum milioane de utilizatori
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un nou tip de virus se răspândește rapid pe WhatsApp și trebuie să fii atent. Un link care pretinde că schimbă culoarea verde originală a logo-ului WhatsApp în culoarea roz este distribuit pe grupurile de WhatsApp. Dacă ai primit un asemenea mesaj pe platforma de socializare cu acest link rău intenționat, nu da click pe el. Este cea mai recentă înșelătorie de pe aplicație.

Trebuie reținut faptul că niciun link, nicio aplicație sau nicio setare nu poate schimba sigla originală sau culoarea aplicațiilor. Dacă există o modificare a logo-ului, ar trebui să existe un anunț oficial al companiei pentru acest lucru. În caz contrar, este un nou mod de a păcăli utilizatorii și de a le fura accesul la conturile lor.

Dacă accesezi linkul, e posibil să-ți pierzi contul WhatsApp

Potrivit experților cibernetici, aceștia avertizează utilizatorii aplicației de socializare să nu cadă în capcană. Mesajul care circulă pe platforma de mesagerie pretinde, de asemenea, să aducă câteva caracteristici noi, ceea ce nu este adevărat. Experții în securitate cibernetică sugerează că, dacă dai click pe acest link, hackerii îți vor pirata telefonul și le va oferi acces la contul tău WhatsApp. De asemenea, dacă accesezi linkul WhatsApp Pink, există șanse mari să-ți pierzi accesul la cont, a relatat playtech.ro.

Ce ar trebui să faci

Utilizatorii ar trebui să instaleze doar aplicațiile disponibile în magazinul oficial de aplicații Google sau Apple. Reprezentanții companiei deținute de Facebook sfătuiesc, de asemenea, utilizatorii să raporteze aceste probleme, dacă primesc așa ceva pe telefon. De asemenea, ar trebui blocat contactul care îți trimite un asemenea link.

Citit 3357 ori Ultima modificare Marți, 20 Aprilie 2021 20:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.