Google Photos adaugă noi funcții pentru îmbunătățirea fotografiilor

Google Photos adaugă noi funcții pentru îmbunătățirea fotografiilor
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Google Photos este acum un serviciu foarte popular, în special datorită faptului că păstrează gratuit în cloud toate fotografiile utilizatorilor. Dar, începând din această vară, gratuitatea o să dispară, așa că Google încearcă să le ofere utilizatorilor alte motive pentru a folosi în continuare aplicația sa. După funcții de editare video mai avansate, apar și două noi funcții de editare foto, care ar putea "salva" multe imagini de calitate slabă.

Google oferă acum posibilitatea de a îmbunătăți fotografii care nu sunt focalizate foarte bine sau sunt puțin mișcate, precum și fotografiile cu un zgomot de imagine pronunțat. Este vorba despre Sharpen și Denoise, care sunt adăugate în meniul de editare a fotografiilor, lângă alte opțiuni de acest gen. Desigur, rezultatele vor varia în funcție de cât de grav afectate sunt imaginile de efecte nedorite, însă ar putea să salveze câteva fotografii de la ștergerea permanentă.

Ambele unelte de editare au la dispoziție "slidere" de la 0 la 100, pentru a controla nivelul efectului aplicat peste fotografie. În general, chiar dacă astfel de setări ar putea îmbunătăți imaginile, aplicarea lor agresivă cu valori maxime, poate de multe ori să înrăutățească problemele.

Noua versiune a aplicației Google Photos ar trebui să se actualizeze automat din Google Play Store pe dispozitivele cu Android. În cazul în care nu aveți acces la Sharpen și Denoise, puteți să verificați manual actualizările de aplicații din magazinul de aplicații, potrivit Android Police.

Se pare că Google vrea cumva să integreze funcții cât mai avansate de editare în Google Photos, în detrimentul aplicației sale de editare foto Snapseed. Celebra aplicație de editare de la Google nu a mai primit actualizări de multă vreme, iar funcția de "Denoise" nu există în acea aplicație, chiar dacă și-ar găsi mai degrabă locul într-un software dedicat de editare, nu într-o galerie cu funcții de backup.

Citit 2955 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Mai 2021 01:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.