Upgrade reversibil, opţiune în premieră. Cum treci înapoi la Windows 10 dacă nu-ţi place Windows 11

Upgrade reversibil, opţiune în premieră. Cum treci înapoi la Windows 10 dacă nu-ţi place Windows 11
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Microsoft a dezvăluit Windows 11 în urmă cu puțin timp, noul OS aducând un nou stil de interfață și funcții în plus. Însă ce se întâmplă dacă alegi calea upgrade-ului, dar ajungi la concluzia că era mai bine cu Windows 10?

Deși promovează noua versiune de Windows drept cea mai sigură și avansată de până acum, Microsoft admite că Windows 10 rămâne un OS foarte popular și promite să nu repete greșelile trecutului, forțând utilizatorii să aleagă calea upgrade-ului, chiar dacă oferă această opțiune în mod gratuit. Același tratament este aplicabil și utilizatorilor care vor instala Windows 11, decizând apoi că Windows 10 se potrivea mai bine nevoilor lor. Vestea bună este că Microsoft promite să nu mai recurgă la tactici înșelătoare pentru a obține instalarea Windows 11 pe PC-urile utilizatorilor. Ba chiar, instalarea va fi condiționat de verificarea prealabilă a compatibilității hardware, un număr mare de PC-uri fiind excluse la această etapă.

Odată ce este realizat, upgrade-ul de la Windows 10 la Windows 11 va rămâne complet reversibil, însă doar pentru o durată limitată de timp. Acuzând nevoia de a elibera spațiul de stocare ocupat de întreaga instalare Windows 10 pe care ai avut-o anterior, Microsoft impune un termen limită de 10 zile, în care utilizatorii pot folosi opțiunea de a reveni la OS-ul anterior. După acest interval, fișierele Windows 10 păstrate într-o copie de siguranță chiar pe partiția de sistem sunt îndepărtate în mod automat pentru eliberarea spațiului de stocare. Mai departe, cei care decid totuși să revină la OS-ul anterior rămân doar cu soluția unei instalări Windows 10 „pe curat”, urmată de reinstalarea și reconfigurarea aplicațiilor preferate. În mod evident, orice date păstrate pe partiția de sistem la care nu ai făcut backup sunt, de asemenea, pierdute.

Indiferent care sunt așteptările de la noul OS, este recomandabil backup-ul complet al fișierelor înainte de upgrade-ul la Windows 11, Microsoft având un istoric nu tocmai fericit cu „rătăcirea” datelor utilizatorilor, aflăm de pe go4it.ro [AFLĂ MAI MULTE DETALII]

Citit 2176 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iulie 2021 02:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.