Mii de români aleg identificarea vizuală online, pentru autentificarea în SPV

Mii de români aleg identificarea vizuală online, pentru autentificarea în SPV
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Inspectorii ANAF au utilizat metoda identificării vizuale online pentru 30.000 de contribuabili – persoane fizice, care au optat pentru această modalitate, în vederea înrolării în Spațiul Privat Virtual, informează instituţia. În medie, inspectorii ANAF au identificat 16 persoane fizice în fiecare oră, din august 2020, momentul devenirii operaționale a respectivei metode, şi până în prezent. Spaţiul Privat Virtual este un serviciu gratuit, disponibil 24/24, prin intermediul căruia contribuabilii depun declaraţii, cereri, solicită documente sau verifică situaţia fiscală proprie.

Pentru a se înregistra în Spaţiul Privat Virtual, fără a se mai deplasa la sediile ANAF, persoanele fizice care se înregistrează cu nume de utilizator şi parolă au posibilitatea să opteze pentru identificarea la distanţă prin „identificare vizuală online”. În cazul în care persoana fizică alege identificare vizuală online, ANAF iniţiază procedura şi transmite persoanei, prin e-mail, următoarele informaţii: instrucţiunile de desfăşurare a sesiunii de identificare vizuală online; comunicarea faptului că, în situaţia în care nu poate participa la identificarea vizuală online la data şi ora programate, acesta are posibilitatea de a solicita o reprogramare, prin accesarea aplicaţiei de programări online; comunicarea faptului că neprezentarea la ora şi data ce vor fi comunicate va conduce la respingerea înregistrării în SPV; reguli de conduită.

În timpul sesiunii de identificare vizuală online, funcţionarul public adresează întrebări specifice, cunoscute de ANAF şi persoana fizică, iar în situaţia în care persoana nu răspunde corect, cererea de înregistrare în SPV se respinge.

Citit 2105 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 August 2021 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.