Yahoo există din nou sub forma unei companii de sine stătătoare

Yahoo există din nou sub forma unei companii de sine stătătoare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Probabil că mulți dintre utilizatorii de internet nu știu, dar Yahoo, cândva unul dintre cele mai mari branduri online, a fost vândut recent de către operatorul telecom Verizon din SUA, către compania Apollo Global Management, alături de AOL.

Apollo a anunțat acum faptul că Yahoo și AOL, cunoscute anterior drept "Verizon Media" și în urmă cu mai mulți ani sub numele "Oath", sunt acum reorganizate sub o singură companie, iar noul nume este extrem de simplu: Yahoo.

Tranzacția dintre Verizon și Apollo a fost estimată la 5 miliarde de dolari, care reprezintă o pierdere pentru Verizon. Compania telecom cumpărase în 2015 AOL cu 4,4 miliarde și apoi Yahoo cu 4,5 miliarde de dolari, pentru un total de aproape 9 miliarde. Astfel, valoarea celor două entități a scăzut la aproape jumătate în doar câțiva ani.

Printre publicațiile care erau parte din Verizon Media se numără TechCrunch și Engadget, cât și Yahoo Sports, dar și restul de servicii ale acestui brand. Toate sunt acum reunite sub Yahoo și se bucură de un număr de 900 milioane de utilizatori activi lunar.

Nu toate proprietățile anterioare ale AOL și Yahoo ajung însă la Apollo. Verizon a vândut în 2019 Tumblr, care era un brand din portofoliul Yahoo, în timp ce Huffington Post a fost de asemenea vândut separat, în 2020, potrivit theverge.com [detalii]

Citit 2091 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Septembrie 2021 01:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.