Google Maps te va ajuta să faci economie de carburant

Google Maps te va ajuta să faci economie de carburant
Trasee ecologice
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Google Maps este pe cale să primească noi opțiuni pentru navigare, care diminuează impactul folosirii autoturismului asupra mediului înconjurător, cu beneficiul direct al economiei de carburant. Anunțate cu ocazia conferinței Google I/O 2021, noile opțiuni pentru calcularea de rute ecologice vin mai ales în ajutorul navetiștilor care doresc să ajungă la destinație folosind cea mai mică cantitate de carburant.

Opțiunea pentru trasee ecologice permite calcularea celui mai eficient traseu pentru mașina ta, în detrimentul distanței parcurse și chiar al timpului de călătorie. Această nouă caracteristică combină informațiile centralizate de Google despre tipul drumului străbătut, fluxul de trafic în timp real și distanța, ajutând ruta trasată pe hartă pentru a te îndruma la destinație folosind cea mai mică cantitate posibilă de combustibil. Algoritmul folosit pentru calcularea noului tip de rută va lua în considerare atât eventuale diferențe de elevație a drumului, cât și traficul de la momentul respectiv.

Încurajând selectarea opțiunii pentru o rută ecologică, aplicația va oferi estimări privind economia de combustibil și ora estimată a sosirii (ETA), comparativ cu selectarea unei rute convenționale mai directe/rapide. În funcție de situație, ar putea fi selectate rute pe trasee mai lente sau ușor ocolitoare (ex. drumuri județene în locul autostrăzilor sau al drumurilor expres), în ideea că lipsa aglomerației și viteza redusă permit ajungerea la destinație fără întârzieri majore, dar într-un mod economic și mai puțin poluant.

Opțiunea pentru trasee ecologice va apărea cu ocazia unei actualizări viitoare a serviciului Google Maps, potrivit go4it.ro.

Citit 1567 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Octombrie 2021 20:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.