Samsung anunță oprirea suportului software pentru telefoanele mai vechi

Samsung anunță oprirea suportului software pentru telefoanele mai vechi
Sursa foto, androidpolice.com
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În plus, va scădea frecvența actualizărilor de securitate pe câteva modele Galaxy A

*

Telefoanele Samsung au început să primească ceva mai multă atenție pe partea de actualizări software în ultimii ani decât primeau în trecut. Modelele din seriile de top, dar și modelele Galaxy A de medie sunt acum actualizate cu o frecvență mai mare, însă, la un moment dat, perioada de suport tot trebuie să ajungă la final. Iată care sunt telefoanele Samsung Galaxy A care rămân cu suport software limitat și cele care nu vor mai primi deloc actualizări în următoarea perioadă.

Samsung a anunțat că modelele Galaxy A20s, A30s, A50s și A70s, vor trece acum pe un program de actualizări de securitate bianual. În trecut, toate aceste modele primeau actualizări trimestriale, așa cum a fost promis de la început. Având în vedere că următorul an este ultimul de suport software pentru aceste dispozitive, ne putem aștepta ca următoarele actualizări din 2022 să fie și ultimele pentru aceste dispozitive. Oficial, suportul lor software se termină în 2023.

Asta înseamnă că noi actualizări de securitate nu vor mai fi lansate pentru ele, dar nu și că telefoanele nu vor mai funcționa. De altfel, atât timp cât noile aplicații nu cer în mod special o versiune mai nouă a sistemului de operare Android, dispozitivele vor putea fi în continuare folosite. Din păcate, utilizarea lor după ultimul update de securitate va oferi o experiență mai puțin sigură, întrucât noi vulnerabilități descoperite după acea dată în sistemul de operare Android nu vor mai fi corectate.

Samsung a anunțat și câteva telefoane care rămân fără suport software începând de acum. Este vorba despre Galaxy A2 Core, Galaxy J4 Core, Galaxy J7+, Galaxy Tab E 8 Refresh și Galaxy View 2. Acestea nu vor mai primi noi actualizări de securitate.

Modelele Galaxy S și Note din prezent sunt programate să primească până la trei ani de actualizări software de sistem și până la patru ani de actualizări de securitate, potrivit Android Police, citat de go4it.com.

Pentru mai multe informații, vizitați: https://security.samsungmobile.com/securityPost.smsb

Citit 2645 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Noiembrie 2021 23:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.