„Să fac spume dacă știu” și alți termeni populari pe internetul românesc - căutări pe Google în România în 2021

„Să fac spume dacă știu” și alți termeni populari pe internetul românesc - căutări pe Google în România în 2021
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Google a lansat clasamentul celor mai populare căutări din 2021 de pe motorul său de căutare din România. Subiectele cele mai populare au fost legate de pandemie, vaccinare, dar și de evenimente importante, precum Euro 2020 sau lansarea iPhone 13, seriale de top, precum Squid Game și multe altele. Google a organizat și câteva categorii relevante pentru România, precum emisiuni TV, evenimente sportive sau filme și seriale care au fost în topurile căutărilor în 2021, a relatat go4it.ro.

Căutări populare

Euro 2020 a fost cel mai căutat termen al anului, cu un loc peste Certificat COVID și cu două locuri peste loteria vaccinării, concursul organizat de Guvernul României pentru a încuraja vaccinarea populației. iPhone 13 a fost doar pe locul al cincilea, după Petrică Mâțu Stoian, regretatul interpret de muzică populară, care s-a stins din viață de curând. Cea de-a zecea cea mai populară căutare în 2021 a fost numele jucătoarei de tenis Emma Răducanu.

TOP 10: Euro 2020, Certificat verde, Loteria vaccinării, Petrică Mâțu Stoian, iPhone 13, Programare vaccinare, Squid Game, Alexandra Dinu, Prevenție COVID, Emma Răducanu.

Emisiuni TV

Cam toate emisiunile populare din România apar în top 10 căutări de pe Google, cu Chefi la Cuțite pe primul loc, urmat de Survivor, Asia Express și Burlacul

TOP 10: Chefi la cuțite, Survivor, Asia Express, Burlacul, Căsătoriți pe nevăzute, Românii au talent, Vlad, Adela, Masked Singer, Mireasa.

Filme și seriale

Squid Game este singurul serial care a ajuns în top 10 căutări generale, deci nu e o surpriză că a fost cel mai căutat în 2021 la categoria sa. Bridgerton, un alt serial Netflix, ocupă locul al doilea. Filmul Dune vine abia pe locul 5, în timp ce Eternals, cel mai recent film Marvel este pe locul 9.

TOP 10: Squid Game, Bridgerton, Ginny and Georgia, Hercai, Dune, After 3, Red notice, Venom 2, Eternals, Doctorul minune.

Evenimente sportive

Fotbal și tenis par să fie sporturile cele mai populare printre români. Euro 2020 a fost cel mai căutat termen pe Google în România, iar la categoria sport este urmat de Australian Open și de meciul România-Islanda.

TOP 10: Euro 2020, Australian Open, România-Islanda, România-Germania, US Open, România-Armenia, Italia-Anglia, Roland-Garros, Anglia-Danemarca, Franța-Elveția.

Oameni

Alexandra Dinu a fost cea mai căutată vedetă în România, fiind urmată de jucătoarea de tenis Emma Răducanu. Alte nume populare căutate de români au fost Ana Maria Prodan, Alec Baldwin sau Dan Petrescu. În cazul lui Dan Petrescu, este probabil vorba despre miliardarul care a murit recent într-un accident aviatic, nu despre fotbalistul cu același nume.

TOP 10: Alexandra Dinu, Emma Răducanu, Christian Eriksen, David Popovici, Ana Maria Prodan, Alec Baldwin, Dan Petrescu, Alexander Zudor, Simona Hapciuc, Flavia Groșan.

Educație

Odată cu școala online, Google Classroom a devenit un termen extrem de popular în căutări pe domeniul educației, fiind urmat de Adservio, 24edu și edus.

TOP 10: Google Classroom, Adservio, 24edu, Edus, Wordwall, Școala365, Kinderpedia, Notis, Study stream, ASQ.

Rețete

La capitolul rețete culinare, cea mai populară căutare a fost o budincă de casă numită „să fac spume dacă știu”, care a depășit varza murată, banana bread, lasagna sau tradiționala cremă de zahăr ars.

TOP 10: Să fac spume dacă știu, Varză murată, Banana bread, Gem de gutui, Lasagna, Salam de biscuiți, Eclere, Spanac, Cremă de zahăr ars, Macarons.

Când…?

Cei mai mulți români ai vrut să afle când începe școala în 2021, mai mult decât când încep ofertele de black Friday sau când se termină anul școlar 2021. Pe locul 10, românii au vrut să știe când are loc paștele.

TOP 10: Când începe școala, Când este Black Friday 2021, Când se termină anul școlar 2021, Când se redeschid școlile, Când se schimbă ora 2021, De când intră în vigoare noile restricții, Când începe Survivor 2021, Când sunt Floriile 2021, Când se pune busuioc sub pernă, Când cade Paștele în 2021.

Simptome

Multe dintre căutările de simptome pe „Dr. Google” au fost legate în special de COVID și diversele sale forme. Totuși, apar și termeni precum miocardită, anxietate, gută sau depresie.

TOP 10: Simptome COVID, Simptome COVID delta, Simptome COVID pe zile, Miocardită simptome, Anxietate simptome, Pneumonie simptome, Gută simptome, Infecție urinară simptome, Depresie simptome, Norovirus simptome.

Citit 723 ori Ultima modificare Duminică, 19 Decembrie 2021 11:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.